Rekisteriseloste

Lassila & Tikanoja Oyj:n yritys- ja yhteisöasiakkaiden rekisteri

Huomenta franchising-ketju on osa L&T:tä.

Henkilötietolain (523/99)10 §:n mukainen rekisteriseloste

Laatimispäivä: 29.9.2017​

Rekisterinpitäjä:

Nimi: Lassila & Tikanoja Oyj
Y-tunnus: 1680140-0
Osoite: Valimotie 27, 00380 Helsinki
Puhelin: 010 636 111 (vaihde)

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa: 

Nimi: sovellusasiantuntija Lasse Teeriaho
Osoite: Valimotie 27, 00380 Helsinki
Sähköposti: lasse.teeriaho@lassila-tikanoja.fi 

Rekisterin nimi:

Lassila & Tikanoja Oyj:n yritys- ja yhteisöasiakkaiden hallintajärjestelmä (CRM ja mahdolliset muut markkinointirekisterit)

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus (rekisterin käyttötarkoitus):

Rekisterissä olevia henkilötietoja voidaan käsitellä seuraavia tarkoituksia varten: asiakassuhteiden hallinta ja hoitaminen, myynti ja markkinointi, mielipide- ja markkinatutkimus, asiakassuhteiden ja liiketoiminnan kehittäminen sekä muut vastaavat käyttötarkoitukset.

Evästeet ja niiden käyttö:

Keräämme ja käytämme L&T:n internet-sivustoilla ja digipalveluissa käyttäytymistietoja kohdistaaksemme sisältöjä ja mainontaa ja parantaaksemme kokemustasi digipalveluistamme. Voimme kerätä tietokonettasi tai muuta päätelaitettasi koskevia tietoja evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallentuu päätelaitteellesi ja jonka avulla digitaalinen palvelu voi mm. halutessasi tallentaa käyttäjän käyttäjätunnuksen ja salasanan seuraavaa vierailua varten tai tallentaa lukemasi sisällöt. Evästeet ja muut vastaavat tekniikat eivät vahingoita päätelaitettasi tai tiedostojasi. Niitä ei voida käyttää virusten levittämiseen eivätkä ne mahdollista kovalevylläsi olevien tietojen tutkimista..

Keräämme automaattisesti tietoja siitä, miten käytät internet-sivustojamme tai digitaalisia palveluitamme (esim. vierailun kesto ja ajoittuminen sekä minkä hakulauseiden ja -sanojen sekä hakukoneen kautta vierailu on linkitetty), millä sivustoilla ja sivustojen alueilla käyt sekä millaisia tietokonetta tai päätelaitetta käytät teknisesti (mukaan lukien IP-osoite, laitteen ID-tunnus, fyysinen sijainti, selain, operaattori ja käyttöjärjestelmätyyppi sekä niihin liittyvät URL-osoitteet). Jos olet rekisteröitynyt tai tunnistautunut muuten (esim. tilannut uutiskirjeen) voimme yhdistää tietojasi eri laitteista ja selaimista.

Voimme kerätä käyttämistietojasi itse tai niitä keräävät meidän palveluntarjoajamme. Käytämme internet-sivustoillamme mm. Google Analyticsiä. Sivustoillamme ja digipalveluissamme voi olla käytössä ns. yhteisöliitännäisiä toimintoja, kuten Facebookin tykkää-painike, jonka sisältö tulee suoraan Facebookista. Facebook, Google, Twitter ja muut vastaavat palveluntarjoajat voivat kerätä tietoja kävijän vierailusta kulloinkin voimassaolevien ehtojensa mukaisesti.

Jotkut evästeet säilyvät koneellasi senkin jälkeen, kun olet lähtenyt internet-sivustolta. Evästeet voivat säilyä kuukausia tai jopa vuosia viimeisen sivustolla käynnin jälkeen. Halutessasi voit estää evästeiden käytön selaimesi asetuksista. Tehokkain tapa tähän on kytkeä evästeet pois käytöstä Internet-selaimestasi, lisäohjeita voit hakea esimerkiksi selaimesi ohjesivuilta. Tyhjentämällä evästeet säännöllisin väliajoin vaihdat tunnistetta, jonka pohjalta toiminnasta syntyy profiili. Evästeiden tyhjentäminen ei kuitenkaan lopeta kokonaan tiedon keruuta, vaan pikemminkin nollaa aikaisempiin käyttäytymistietoihin pohjautuvan profiilin. Evästeiden poistaminen tai estäminen on aina selainkohtainen.

Rekisterin tietosisältö:

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja: 

  • yrityksen yhteyshenkilön tiedot, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite, matka- ja/tai muu puhelinnumero, tehtävä ja asema yrityksessä, kontaktihistoria​ 
  • asiakas- ja asiointisuhdetta koskevat tiedot, kuten yhteydenotot, tarjous-, tilaus- ja sopimustiedot, asiakaspalautteet, markkinointitilaukset (julkaisut ja tiedotteet), asiakaskyselyiden tulokset, kutsut ja osallistumiset markkinointitapahtumiin​ 
  • suoramarkkinointiluvat ja -kiellot​ 
  • verkkokäyttäytymistiedot
  • mahdolliset muut asiakkaan itsensä antamat lisätiedot ja muut asiakkaan suostumuksella kerätyt tiedot

Säännönmukaiset tietolähteet:

Tiedot saadaan rekisteröidyltä itseltään, rekisterinpitäjän työntekijöiltä (mm. käyntikortit, palaverimuistiot), julkisista tietolähteistä, kaupallisista rekistereistä ja rekisterinpitäjän omista tietojärjestelmistä. 

Tietojen säännönmukaiset luovutukset:

Tietoja voidaan luovuttaa ja siirtää Lassila & Tikanoja Oyj:n tytär- ja maayhtiöille ja näiden ylläpitämiin tietokantoihin.

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja muille tahoille. 

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle: 

Tietoja voidaan siirtää Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Tällöin rekisterinpitäjä huolehtii riittävästä tietosuojan tasosta lainsäädännön edellyttämällä tavalla. 

Tarkastusoikeus ja tiedon korjaaminen: 

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä tietoja hänestä on merkitty rekisteriin. Tarkastuspyyntö tulee toimittaa kirjallisesti ja allekirjoitettuna rekisteriasioista vastaavalle henkilölle. Tarkastuspyyntö voidaan myös esittää henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän toimipaikassa yllä mainitussa osoitteessa. Mikäli tallennetuissa tiedoissa on virheitä, rekisteröidyllä on oikeus vaatia virheellisen tiedon korjaamista ottamalla yhteyttä rekisteriasioista vastaavaan henkilöön.

Kielto-oikeus: 

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojensa käyttö suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkinointi- ja mielipidetutkimusta varten. Kiellon voi ilmoittaa rekisteriasioista vastaavalle henkilölle.

Rekisterin suojauksen periaatteet:

Asiakashallintajärjestelmään ja henkilötietoja koskeviin tiedostoihin pääsevät vain ne Lassila & Tikanoja Oyj:n henkilökuntaan kuuluvat henkilöt, jotka työnsä puolesta osallistuvat tietojen käsittelyyn. Kullakin järjestelmää käyttävällä työntekijällä on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Rekisteri sijaitsee Lassila & Tikanoja Oyj:n palveluntarjoajan palvelimilla. Palvelimet on suojattu tarvittavilla teknisillä ja organisatorisilla toimenpiteillä.