Joustavasti yrittäjien kesken

Arkkitehtitoimisto Neva on pieni perheyritys, jossa siivousyrittäjä on lunastanut paikkansa, sillä yhteistyö sujuu. Toimiston suurista näyteikkunoista avautuu näkymä Tampere-talolle ja perinteikkääseen Sorsapuistoon, jossa riikinkukot levittelevät sulkiaan helmikanojen joukossa. Alueen legendaarisin paikka lienee kuitenkin monen tamperelaisen mielestä juuri kulmahuoneisto, johon Arkkitehtitoimisto Neva muutti 15 vuotta sitten. Paikalla toimi aikoinaan ravintola Sorsapuiston grilli, jonka silakat maistuvat monen sukupolven muistissa. Pitkä historia on myös toimistolla. Sen perusti yliarkkitehti Pertti Neva yli 40 vuotta sitten, ja noin vuosikymmen sitten vetovastuun otti hänen poikansa Petteri Neva, Nooran aviomies.

Mutta miten Huomenta-ketju päätyi mukaan arkkitehtitoimiston tarinaan? Noora Nevan puhelin soi reilu kaksi vuotta sitten juuri oikealla hetkellä tamperelaisessa arkkitehtitoimistossa, kun Huomenta-ketju halusi esitellä palveluitaan.

”Meillä olivat siivoojat vaihtuneet tiuhaan. Emme koskaan tienneet kuka siivoaa ja milloin eivätkä siivoojat tunteneet tiloja”, toimiston hallintojohtajana työskentelevä Neva kertoo.

Muistissa oli vielä takavuosien luotettava siivooja, jonka kanssa yhteistyö oli sujunut mainiosti. Sellaisen he halusivat.

Huomenta-ketju lupasi etsiä sopivan henkilön siivoamaan kymmenen hengen toimistoa. Ketjuun kuuluva yrittäjä Mikko Nuppola tarttui pian tehtävään.

Perheyrityksen hengessä

”Meillä on sujunut kauhean kivasti. Arvostan erityisesti sitä, että meillä siivoaa aina sama henkilö. Siivousyrityksellä on kasvot”, Neva sanoo.
Hän korostaa, että pienessä perheyrityksessä kaikki tuntevat toisensa ja haluavat tuntea myös henkilön, joka siellä viikoittain käy. Tuttavalliset välit edistävät myös joustavuutta puolin ja toisin. ”Jos Mikko on lyhyellä lomalla, siivoan vaikka itse. Suhaisen vähän imurilla tai mopilla, ja Mikko siivoaa sitten tarkemmin.”

Joskus mopin tarve voi tulla kesken viikkoakin, kun kuraa kulkee valkoiselle laattalattialle katutason liiketilaan. Joka tapauksessa maanantai-iltaisin Nuppola imuroi lattiat ja pyyhkii ne nihkeällä siivouspyyhkeellä, jollei ole sovittu poikkeuksista. Pinta-alaa toimistossa on noin 250 neliötä.

Aloitteellinen ote

”On ollut puhetta, että loppukesällä olisi hyvä tehdä myös koneellinen puhdistus, ettei likaa pääse pinttymään”, Nuppola kertoo.

”Mikko huomaa myös likaiset ikkunat ja kysyy, milloin voisi pestä. On hyvä, että meillä on joku, joka huomaa. Arvostan Mikon oma-aloitteisuutta”, Neva sanoo.