Markkinointiyritys Hungry arvostaa laatua ja joustoa

Valkeassa arvokiinteistön keittiössä, vanhan puuhellan vieressä, Hungry Oy:n yrittäjä Ville Räikkeen ja Huomenta-yrittäjä Kirsi Kaupin välinen keskustelu käy vilkkaana. Vuonna 2012 aloitetun yhteistyön myötä, Kirsi ja Ville ovat päässeet istumaan saman pöydän ääreen lukemattomia kertoja, keskustelemaan yrittäjien arjesta muuttuvassa maailmassa.

”Yrittäjän on helppo ymmärtää toista yrittäjää”, Ville kuvailee.

Hänen mukaansa Kirsin ja itsensä kaltaisilla yrittäjillä on eritasoinen arvostus oman työn jälkeen ja kumppanien keskeiseen luottamukseen.

Markkinointiyritys syntyi lamaan ja kasvoi vahvaksi

Yrittäjän arjesta Ville onkin ehtinyt oppia paljon viimeisen vuosikymmenen aikana. Ystävänsä Tuomas Tikan kanssa perustamansa markkinointialan yritys Hungry putkahti Turun yrityskartalle vuonna 2006, juuri ennen maailmanlaajuisen talouskriisin syntyä ja sitä seuraavaa lamaa. Markkinointiala on erittäin herkkä suhdannemuutoksille, ja yritykset pyrkivätkin lamakausien aikana karsimaan juuri markkinoinnin ja siivouksen kaltaisista kuluista.

”Talouslamassa aloittaminen opetti kuitenkin tarkkuutta ja harkitsemista. Innostuksemme työhön suojeli meitä hyvin, ja tulimme ulos toisesta päästä vahvempina”, Ville kertoo.

Ammattitaidon, tarkkuuden ja innon ohella Hungryn alkuvuosien kasvun mahdollisti BMW:n, Nokian ja Logitechin kaltaisten yritysjättien kanssa solmitut sopimukset. Hungry ampaisikin kasvuun jo lamavuosien aikana, ja kahden kaverin päähänpistosta on tasaisesti vuosikymmenessä kasvanut kymmenen ihmisen ja yli miljoonan euron vuotuisen liikevaihdon yritys.

Huomenta-yrittäjä jousti kasvun mukana ja vastasi laatuvaatimuksiin

Kasvun mukana yritys on joutunut vaihtamaan toimitiloja suurempiin useaan kertaan. Ensimmäistä kahden hengen pikkukopperoa Ville ja Tuomas jaksoivat keskenään siivota, mutta heti toiseen toimistoon siirryttäessä päätös siivousalan ammattipalveluiden hankinnasta oli selvä. Pari Hungryn ensimmäiseksi kokeilemaa siivousalan toimijaa eivät kuitenkaan vakuuttaneet laadullaan. Myös siivoustyöntekijöiden vaihtuvuus koettiin ongelmalliseksi ja vieraannuttavaksi.

”Kaikki koittavat myydä itseään hinnalla, mutta laadusta ei puhuta koskaan. Vaatimustasomme siivoukselle myös nousi naispuolisen henkilökunnan lisääntymisen myötä”, Ville tähdentää.

Huomenta, siivouspalvelu, toimistosiivous, Hungry Oy, Turku, Ville Räike, Kirsi Kauppi

Vaihdettuaan loputa siivouspalvelut Huomenta-yrittäjä Kirsi Kaupin hoitoon, tulokset näkyivät välittömästi. Siivouksen jälki oli heti ensipäivistä lähtien aivan uudella tasolla ja vaihtuvien siivoojien sijaan toimistolla kävi pyörähtämässä aina sama tuttu ja ystävällinen kasvo. Työntekijät alkoivat antaa hyvää palautetta siivouksen jäljestä ja Kirsin joustavuudesta.

”Siisti toimisto on valttikortti työmarkkinoilla. Työntekijät arvostavat nykyään paljon muutakin kuin pelkkää palkkaa. Kymmenen vuotta sitten vaatimustaso oli aivan erilainen. Vapaus, yhteisö ja viihtyvyys ovat nykyään tärkeämpiä palkkaan verrattuna”, Ville kuvailee.

Hungryn työntekijöillä on mahdollisuus etätöihin, yrityksen maksamien koulutuksien ja muiden hyvien työetujen ohella. Siistit ja viihtyvät tilat sekä työyhteisö kuitenkin houkuttavat suurimman osan työntekijöistä tulemaan aamulla toimistolle.

Yrittäjien välinen yhteistyö on mutkatonta

Myös Huomenta-yrittäjä Kirsi on huomannut työntekijöiden hyvän ilmapiirin ja innokkuuden hyödyntää viihtyisää toimistoa. Kirsi arvostaakin suoraa palautetta ja kiitoksista, joita hän Hungryn työporukalta on vuosien aikana saanut.

”Yrittäjänä on aina hienoa kuulla kun asiakas kiittelee. Suomalaisille kehujen tai ajankohtaisen palautteen antaminen on usein hankalaa, mutta ei täällä”, Kirsi kehuu.

Hungry oli yksi Kirsin ensimmäisistä siivouskohteista, aloitettuaan Huomenta-yrittäjänä vuonna 2012. Aiemmin kaupanalalla työskennelleen Kirsin houkutteli Huomenta-yrittäjyyteen ketjun tarjoama turva ja ”selkeä valmis paketti toimintatavoista”.

Yhteistyö Kirsin ja Hungryn välillä on sujunut ja kehittynyt hienosti, kummankin osapuolen mielestä. Lisätoiveisiin ja pieniin virheisiin on voitu reagoida välittömästi, ja nykyisen vanhassa rakennuksessa sijaitsevan puulattiaisen toimiston haasteisiin on pystytty tarjoamaan nopeita ratkaisuja. Esimerkiksi lankkulattian leveiden välien puhdistukseen on hankittu erityisvälineitä, ikkunoiden ja kokolattiamattojen pesua lisätty ja kankaisten käsipyyhkeiden pesu on laitettu Kirsin vastuulle. Myös toimiston erään työntekijän kotiorkideat ovat lähteneet uuteen kukoistukseen, Kirsin antamien vinkkien myötä.

”Kaiken tyyppinen joustaminen onnistuu Kirsiltä hienosti ja hän tarjoaa meille suoria ratkaisuja, jota arvostan. Olen aina suositellut Kirsiä kun aihe toimistosiivouksesta on jossain yhteydessä noussut esille. Ei ole mitään ideaa tavatakaan muita siivousyrittäjiä, kun asiat ovat meillä niin hyvin”, summaa Ville.

 

Teksti ja kuvat: Markus Isomeri