Huomenta Siivouspalvelut, asiakastarinat, pentagon design

Tasaista & tarkkaa jälkeä Pentagon Designin tiloissa

Lasit ja kattilat säihkyvät kirkkaina Pentagon Designin näyttelytilassa, ja valkoinen lattia kiiltää koko toimistossa. Esineet kertovat muotoilutoimiston työstä ja siisti työympäristö työtavoista. Pentagon Design arvostaa sitä, että siivouksen laatuun voi luottaa. Tutun siivoojan kanssa on myös helppo sopia poikkeustilanteista.

”Meillä ihmiset ovat aika tarkkoja toimiston siisteydestä”, toteaa designkoordinaattori Tiina Hautala.

Pentagon Design sijaitsee vanhan hattutehtaan viidennessä ja kuudennessa kerroksessa, Helsingin Sörnäisissä. Noin 700 neliön tiloissa on 16 työntekijän työpisteet, muutama neuvotteluhuone sekä näyttelytila ja protopaja.

Protojen rakentajat siivoavat itse jälkensä, mutta muissa tiloissa siivoaa joka keskiviikkoilta LG Toimitilapalvelut eli Goran Lukic. Perjantaisin hän käy vielä tarkistamassa, onko kaikki kunnossa. Hän toimittaa tiloihin myös saniteettipaperit ja pesuaineet.

”Olemme tyytyväisiä siivoukseen ja toivomme, että työ jatkuu samaan malliin. Se vain tulee harvemmin sanottua”, Hautala sanoo.

Viime vuonna asia tuli kuitenkin harvinaisen selväksi, kun kilpaileva siivousyritys esitti edullisemman tarjouksen. Neuvottelut päättyivät siihen, että Lukic jatkoi työtään ja solmi peräti kahden vuoden sopimuksen.

Helppoa ja joustavaa

Goran Lukic siivoaa yksin, ja hänen vaimonsa hoitaa yhteyksiä asiakkaisiin. Jelena Lukic kertoo nauttivansa siitä joustavuudesta, jolla asiat hoituvat Pentagon Designin kanssa. Joustavuudesta puhuu myös Tiina Hautala.

”Goranin ja Jelenan kanssa on helppo sopia muun muassa erikoistoiveista. Esimerkiksi heinäkuussa meillä on toimisto kiinni ja normaali viikkosiivous tauolla, mutta silloin Goran käy pesemässä lattiat”, Hautala kertoo.

Lukicit puolestaan lomailevat elokuussa.

”Kävimme juuri esittelemässä lomatuuraajamme, joka on tuttu yrittäjä. Toinen vaihtoehto on kysyä suosituksia Huomenta-ketjusta. Emmehän me voi palkata ventovierasta tuuraamaan”, Jelena Lukic sanoo.

Siivousta ja korjausta

Goran Lukic perusti yrityksensä viitisen vuotta sitten tultuaan Serbiasta Suomeen.

”Kielikurssin jälkeen oli aika aloittaa työt, ja kuulimme Huomenta-ketjusta ystäviltämme”, Jelena Lukic kertoo. Ylläpitosiivouksen lisäksi Goran pesee sovittaessa ikkunat ja hoitaa muun muassa lattioiden peruspesuja ja vahauksia. Kokeneena rakentajana hän on valmis pieniin korjaustöihinkin. Nyt asiakkaina on 15 yritystä – ja satoja ihmisiä.

”Vaikuttaa siltä, että Goran tuntee kaikki Pentagon Designinkin työntekijät, vaikka hän siivoaa siellä iltaisin”, Jelena nauraa.