Uunin pesu – Vinkit sitkeiden pinttymien pesuun

Uuni on yksi suurimmista ruoanlaiton välineistä, ja kovan käytän vuoksi se myös kerää paljon pinttymiä ja sitkeätä likaa. Puhdas uuni on ehdottoman tärkeä, mutta usein eteen tulee haasteita, kun pinttynyt rasva ei irtoa edes aggressiivisella hinkkauksella.

Oikeilla menetelmillä uunin peseminen ei kuitenkaan ole vaikeaa. Uunin pesussa ei tarvitse turvautua raskaisiin uuninpuhdistusaineisiin, sillä tuttu ja turvallinen mäntysuopa on erinomainen apu pinttyneen lian poistamiseen uunista. Mäntysuopaa käyttämällä uunin pesuun kuluu noin 30 minuuttia.

Työvälineet:

Ennen urakkaa tarvitset työvälineiksi ainoastaan mäntysuopaa, tiskiharjan ja mikrokuituliinan / rätin.

Pesun työvaiheet:

  1. Levitä mäntysuopa uunin pinnoille – Ruiskuta mäntysuopaa ja levitä sitä tiskiharjan avulla pinttyneille ja likaisille pinnoille.
  2. Lämmitä uuni 50 – 70 asteeseen, jotta mäntysuopa alkaa pureutumaan kiinni likaan. Sammuta uuni vasta kun suopa alkaa kuplimaan ja siihen kuluu noin 10-15 minuuttia.
  3. Odottele jäähtymistä – Odottele hetki jäähtymistä, jotta pystyt jatkamaan turvallisesti putsausta.
  4. Harjaa kostealla tiskiharjalla ja puhdista liinan tai rätin avulla – Nyt lian pitäisi lähteä irti harjaamalla kostella tiskiharjalla. Lopuksi puhdista likavesi rätin avulla, jotta kaikki lika saadaan pois eikä se pala enää uudelleen kiinni.
Yrityssiivous ylläpitosiivous Toimistosiivous tampere toimitilasiivous siivouspalvelu siivouspalvelut toimistosiivous Pk-seutu toimistosiivous päkaupunkiseutu toimistosiivous Tampere toimistosiivous Turku uunin pesu, uuni, uunin puhdistus
Viimeisenä vaihtoehtona käytä uuninpuhdistusainetta

Jos mäntysuopakikka ei toimi, niin sen jälkeen kannattaa käyttää vasta uuninpuhdistusainetta. Uuninpuhdistusaineet ovat erittäin emäksisiä ja myrkyllisiä, joten niiden käytössä kannattaa huolehtia riittävästä suojauksesta. Vähintään käsineet ja mielellään silmäsuojukset. Kannattaa ehdottomasti lukea pakkauksen ohjeet ennen sen käyttöä.

Miten välttää pinttyneen uunin puhdistus?

Yksinkertainen vastaus tähän on puhdistaa lika heti, kun se ilmenee. Uunin korkeat lämpötilat saavat lian tarttumaan tiukasti kiinni vain muutamassa käyttökerrassa.

Muista myös käyttää riittävän suuria vuokia ja astioita, jotta rasvat eivät valu yli reunojen. Yksi niksi on laittaa ruuan alle pelti, jonka päällä on leivinpaperia.

Nämä seikat saattavat vaikuttaa itsestään selviltä, mutta kiireen keskellä tällaiset asiat saattavat unohtua keneltä tahansa.

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Tilaa uunin pesu yrityksesi toimitiloihin!

Huomenta-ketju tekee uunin pesut osana peruspesupalveluita niin pienille kuin suurille yrityksille kerta- tai ylläpitopesuna. Lue lisää palvelusta, tai pyydä suoraan tarjous! Vastaamme kysymyksiisi mielellämme.

Tutustu Huomenta-ketjuun myös sosiaalisessa mediassa!

Huomenta-ketju on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa ja Facebookissa ja LinkedInissä. Käy kurkkaamassa, ja ota meihin halutessasi yhteyttä!

Samankaltaisia julkaisuja