Ylöjärven siistintäpalvelut, virpi viitanen - Huomenta siivous

Kokenut Huomenta-yrittäjä Virpi Viitanen tietää, miten siivousalalla menestyy

Virpi Viitasella tulee tänä keväänä kymmenen vuotta täyteen Huomenta-yrittäjänä. Kokenut ammattilainen on iloisella mielellä hienon merkkipaalun kynnyksellä.

”Ennen kaikkea tulee sellainen ajatus, että onpas aika mennyt nopeasti. Hyvin on mennyt tähän asti. Olen viihtynyt. Minulla on paljon samojakin asiakaita, mutta ainahan sitä jotain muutoksiakin tulee. Se on ihan hyväkin, että on uudenlaista tekemistä ja on vaihtelua – se on ihan tervettäkin.”

Huomenta-ketju on osa Lassila & Tikanojaa. Moni Viitasen asiakkaista tulee nimenomaan yhtiön sisältä, mutta myös sana hänen osaamisestaan kiirii Tampereen alueella, missä hän toimii.

”Tässä Huomenta-ketjussa ollessani olen ostanut asiakkaita paljon itselleni Lassila & Tikanojalta. Tuli tuossa juuri ihan niin sanotun puskaradionkin kautta tuonne Messukylän alueelle sopimus eräistä sosiaalitiloista. Olen sillä alueella sillä tavalla tunnettu, että minun tekemiseeni on oltu siellä tyytyväisiä. Laitoin tarjouksen ja sain sen läpi. Laitoin ilmeisesti hinnan kohdilleen.”, Viitanen tuumaa.

Ylöjärven siistintäpalvelut
Ylöjärven Siistintäpalveluiden yrittäjä Virpi Viitanen

Pitkä ura siivousalan osaajana

Viitasen työpäiviin mahtuu monenlaista, mutta kokenut ammattiosaaja ei hätkähdä pieniä muutoksia tukevien raamien sisällä

”Teen paljon iltapainoitteisesti varsinaista työtä, mutta näin yrittäjänä teen paljon koneellakin hommia. Päivät menevät aika hyvin rutiinilla.”

Kokemusta Viitasella on siivousalalta pitkältä ajalta. Yhteensä hän on tehnyt näitä töitä jo noin 20 vuoden ajan. Huomenta-ketjulle hän päätyi oma-aloitteisuutensa ansiosta.

”Historiani on sellainen, että ensin lähdin kilpailevan yrityksen mukaan ja olin siellä seitsemän vuotta. Sen jälkeen olin viitisen vuotta yksittäisenä yrittäjänä.  Kuuntelin tapani mukaan radiota autossa ja kuulin Huomenta-ketjun mainoksen. Päätin kysellä lisää ja tietysti minut sitten valittiin.”, kertaa Viitanen urapolkuaan ja käännettä, joka toi hänet nykyiseen pestiin.

Huomenta-yrittäjänä pääsee työskentelemään kaikenlaisten ihmisten kanssa ja kameleontin taidoista on hyötyä paitsi itse työssä, myös palvelutilanteissa.

”Tietynlainen kunnioitus ja huomioon ottaminen ovat tärkeitä. Asiakkaita on tietysti monen luonteisiakin, joten vuorovaikutus riippuu tietysti heistäkin. Eri ihmisiin suhtaudutaan vähän eri tavalla ja aina pitää vähän kuulostella, että miten ketäkin pitää lähestyä. Sen olen vuosien varrella oppinut, että pitää olla psykologista silmää eikä kaikkia voi kohdata samalla tavalla.”, Viitanen tietää.

Työ ja vapaa-aika tasapainossa

Viitanen haluaa tehdä selvän pesäeron työn ja vapaa-ajan välille. Vaikka hän viihtyy töissä, on hänellä myös paljon muita rientoja. Perhekin on läheinen osa elämää.

”Aika lailla sillä tavalla menee, että kotona kokkailen ja katselen televisiota. Käyn myös lenkeillä tyttäreni kanssa, joka asuu lähellä minua. Joskus myös käymme toistemme luona sunnuntaisin porukalla syömässä.”

Myös perisuomalainen ajanviettotapa vetää Viitasta puoleensa. Vaikka nykyään hän asuu Ylöjärven nurkilla, veri vetää myös aika ajoin sinne, mistä hänen matkansa alkoi.

”Minulla on oma mökki järven rannalla kotiseudullani Virroilla. Viikonloput menevät siellä grillaillessa ja veneellä soudellen sekä kalastellen. Olen rajoittanut työt siten, että kesäisin en tee viikonloppuisin mitään. On minulla tietysti joitain keikkoja, jotka on pakko tehdä silloin, kun yritysten työntekijät on lomalla.”

Viitasella on siivousalalta niin laaja kokemus, että hän pystyy jakamaan viisauttaan myös mahdollisille uusille tulijoille ja alasta kiinnostuneille.

”Ainakin pitää olla sellainen ihminen, joka arvostaa työtä ja omatoimisuutta sekä päättelykykyä tarvitaan. Pitää olla motivaatiota, että jaksaa tehdä. Tarvitaan myös fyysistä kuntoa sekä yrittäjätaitoja. Pitää pystyä vastaamaan niin sanotusti haasteisiin. Omatoimisuus on avainsana.”, Virpi Viitanen päättää.

Ylöjärven Siistintäpalvelut hoitavat yrityksesi puhtaanapidon Tampereen seudulla. Ota yhteyttä Virpiin!