Siivousalan kokenut ammattilainen Ahmed nauttii yrittäjän arjesta – ”Asiakkaani ovat suositelleet minua toisilleen”

A.K.Y Palveluiden yrittäjä Ahmed Yousfi on siivousalan rautainen taitaja ja hän tietää, miten hommat tulee hoitaa. Huolimattomuus saattaa kostautua asiakkuuksien kohdalla – siksipä hän panostaa erityisesti työnsä jälkeen.

– Laatu ja asiakkaan kohtelu ovat kaikkein tärkeimpiä. Jos ei ole laadukasta työtä, niin asiakas ei pysy, Ahmed tietää.

Ahmed Yousfi on työskennellyt Huomenta-yrittäjänä nyt muutaman vuoden. Hän siirtyi nykyiseen toimeensa palveluohjaajan tehtävistä.

– Aloitin vuonna 2018 huhtikuussa. Meillä oli palaveri, jossa pomo kertoi, että olisi Huomenta-ketjulla yrittäjäpaikka avoinna. Kysyin sitten, että olisiko hyvä, jos minä menisin siihen kokeilemaan. Olen viihtynyt, sillä tämä työ on juuri sopivaa minulle.

Mielekäs työ koostuu monista palasista. Ahmed on tyytyväinen siihen, miten hänen työpäivänsä rytmittyvät, sillä hän ehtii tehdä päivän aikana kaikki tarvittavat askareet. Hän aloittaa työt toisinaan varhainkin aamulla, jonka jälkeen loppupäivä luistaa tutulla kaavalla. Joskus hommat saattavat venähtää iltamyöhällekin.

– Päivällä muutama tunti vapaata. Silloin käyn kotona muun muassa syömässä, jonka jälkeen palaan taas hommiin neljän – puoli viiden aikaan. Välillä olen töissä kymmeneenkin asti, mutta se ei haittaa, vaan sopii minulle, herrasmies toteaa leppoisasti.

Ahmed taitaa siivousalan jokaisen työtehtävän ja tuntee monen tilanteen eri metkut. Asiakkaiden toiveet vaihtelevat, mutta ammattilainen pystyy vastaamaan kulloiseenkin tarpeeseen ja kuuntelee asiakastaan tarkkaan.

 

A.K.Y Palveluiden yrittäjä Ahmed Yousfi

Vapaa-ajastakin pitää nauttia

Miehen ikään ehtinyt Ahmed tykkää ottaa vapaa-ajallaan rennosti. Tavanomaisen oleskelun lisäksi hän harrastaa yhdessä poikansa kanssa.

– Ei minulla näin melkein viisikymppisenä ole oikein harrastuksia. Nukun, selailen internetiä ja välillä pelailen Playstationia. Teini-ikäisen poikani kanssa pelailen kaikenlaisia pelejä.

Suomalaiset ovat tunnettuja vaatimattomuudestaan, eikä Ahmed ole tässä tapauksessa poikkeus. Riuska ammattimies tiedostaa omat vahvuutensa ja hän kokee taustansa olevan hänelle hyödyksi. Yhteistyö luonnistuu jouhevasti.

– En yleensä kehu itseäni, mutta pärjään kaikkien ihmisten kanssa, vaikka olenkin maahanmuuttaja. Ihmiset Suomessa ovat oikein mukavia.

 

 

 

”Minun tarjoukseni ovat myös asiakkaan näkökulmasta hyviä, eikä niissä ole mitään ylimääräistä.”

Ahmed on hyvä valinta asiakkaalle kuin asiakkaalle monestakin syystä. Alalla kuin alalla työtarjoukset saattavat olla koukeroisia ja hankalasti ymmärrettävissä. Ahmedin ehdotukset asiakkaille työn hinnasta ja aikatauluista ovat kuitenkin yksinkertaisia ja kilpailukykyisiäkin.

– Minun tarjoukseni ovat myös asiakkaan näkökulmasta hyviä, eikä niissä ole mitään ylimääräistä. Lisäksi asiakkaani ovat suositelleet minua toisilleen. Kohtelen kaikkia ihmisiä samalla tavalla. Joustavuus on myös tärkeä asia. Esimerkiksi, jos jossain on vesivahinko, niin pyrin löytämään asiakkaan kanssa sopivan ajan ja tulen paikalle.

Tomera työmies nauttii elämästään nykyiselläänkin, mutta Ahmedkin toivoo, että maailmantilanne mahdollistaisi lähitulevaisuudessa sen, että hän pääsisi käymään myös ulkomailla. Arkeensa Ahmed toivoo pysyvyyttä ja sitä, että kaikki olisivat jatkossakin hyvin.

– Haluan jossain vaiheessa matkustella. Olen ollut nyt neljä vuotta ilman kunnon lomaa, mutta ei se haittaa. Toivottavasti työasiat menevät tulevaisuudessa vielä vähän paremmin. Ei muuten mitään ihmeellistä. Meillä on täällä asiat aika paljon paremmin kuin monella miljardilla ihmisellä, joten täytyy toivoa, että asiat pysyy näin hyvänä.

”Aluksi vähän pelkäsin.”

Kuten todettua, Ahmed on työskennellyt Huomenta-yrittäjänä vuodesta 2018 lähtien ja hänellä on siivousalalta yli 20 vuoden kokemus. Hyppy työntekijästä itsenäiseksi franchise-yrittäjäksi oli aluksi jännittävä kokemus, mutta nykyään hän voi suositella lämpimästi alalle ryhtymistä. Kyse on siitä, millainen ihminen siivousyrittäjäksi pyrkii.

– Aluksi vähän pelkäsin. Minulla oli tilaisuus jo monta vuotta sitten, mutta en silloin vielä halunnut tätä, sillä minulla oli hyvä palkka ja paljon keikkoja. Jos ihminen on joustava, sillä tämä työ vaatii sitä, niin suosittelen.

Vaikka Ahmedin työ on välillä kuormittavaakin, niin se myös palkitsee. Jos ihminen tietää, mistä nauttii ja mihin kykenee, voi Huomenta-yrittäjänä luoda itselleen oikein maittavan elämän. Kyse ei ole myöskään pelkästä puunauksesta, vaan ihmisten kanssa pääsee luomaan kontakteja erilaisten projektien yhteydessä.

– Tämä vaatii kovaa työntekoa, mutta on myös taloudellisesti parempi. Voi ostaa talon ja paremman auton. Jos tietää, että jaksaa tehdä töitä, niin ei tätä hommaa tarvitse pelätä. Palveluala on kysyttyä, joten töitä riittää ja asiakastyöt ovat monipuolisia ja hauskoja, Ahmed Yousfi päättää.