Yrittäjätarina_fatmir percuku_huomenta

Yrittäjyys tuo vapautta ja vastuuta

Fatmir Percuku aloitti vuoden 2016 alussa siivousyrittäjänä L&T:n Huomenta-ketjussa. Tyytyväisen yrittäjän työ on itsenäistä, mutta tarvittaessa apua on tarjolla.

Percuku on ollut heti hänen Huomenta-ketjuun tulonsa jälkeen yksi pidetyimmistä yrittäjistä. Perustaessaan Ibri-toimitilapalvelut, yrittäjyys ja siivousala eivät olleet hänelle vierasta.

”Minulla oli kokemusta siivoustöistä ja olin työnjohtajanakin siivousfirmassa. Sitten perustin ravintola-alan franchising-yrityksen, jossa tein pitkiä, 12-tuntisia päiviä. Huomenta-ketjussa työskentelevä ystäväni suositteli hakemaan tänne yrittäjäksi. En ole katunut.”

Percuku pitää siivoamista helpompana kuin ravintolassa uurastamista, vaikka päivät ovat nytkin pitkiä. Puolenpäivän aikaan aloittava mies pääsee lopettamaan hommansa iltakymmeneltä.

”Päivässä on parisen tuntia pelkkää ajoa paikasta toiseen. Autossahan voi levätä ja samalla saa vaihtelua. Viikonloput ovat vapaat – paitsi kesällä, jolloin on paljon peruspuhdistusta, ikkunoiden pesua ja lattioiden vahausta.”

Työsarka Keski-Uudellamaalla on laaja, sillä Percuku työskentelee Keravan, Järvenpään, Riihimäen, Nurmijärven ja Hyvinkään alueilla.

Tukea tarjolla

Fatmir Percukun mukaan ketjuyrittäminen on osoittautunut kaikin puolin hyväksi.

”Itsenäisen yrittäjän on joskus vaikea löytää asiakkaita. Olen saanut ketjun kautta kaikki 13 asiakastani. Jo alussa sain paljon tietoa ja tarpeen mukaan olen kysynyt lisää. Jos en tiedä, mitä materiaalia lattia on, ketjusta on käyty tarkistamassa ja opastettu oikean pesuaineen valinnassa. Myös paperihommissa, esimerkiksi kirjanpidossa, olen saanut paljon apua.”

Yrittäjän mielestä hienoa on sekin, että saa tehdä töitä mukavien ihmisten kanssa. Ketjun väki saa kiitosta − samoin asiakkaat, jotka Percukun mukaan arvostavat tilojen siisteyttä.

Fatmirin ja muiden Huomenta-yrittäjien yhteystiedot löydä täältä.