Yrittäjyyteen kasvanut

Viipurista kotoisin oleva Janna Kalliokoski on kasvanut yrittäjäperheessä. ”Vanhempani ovat aina olleet yrittäjiä. Niinpä halusin itsekin toimia yrittäjänä ja päästä työskentelemään itsenäisesti. Muutin Venäjältä Suomeen ja mietin mitä voisin tehdä”, Janna avaa yrittäjyytensä alkutaipaletta.

Janna toimi siivousyrittäjänä jo ennen Huomenta-ketjuun liittymistä. ”Alkuun jännitin, että minne olen menossa ja mitä siellä tapahtuu. Valmistauduin henkisesti olemaan töissä viiden vuoden ajan joka päivä kymmenen tuntia”, Janna nauraa.

Huomenta-ketju tukena vuosien ajan

Yhdeksän vuotta myöhemmin Janna näkee Huomenta-ketjuun liittymisen erityisen hyvänä päätöksenä. ”Tässä tulee mukana isoja etuja. Ketjun tuki asiakashankinnassa on erityisen tärkeä, yksin oli vaikeaa ja hyvin aikaa vievää hankkia asiakkaita. Monia muitakin asioita on, esimerkiksi valmiit sopimuspohjat helpottavat paljon”, Janna summaa.

Yhteistyö muiden Huomenta-yrittäjien kanssa on Jannan mielestä sujunut hienosti: ”Tuuraan paljon esimerkiksi loma-aikoina muita yrittäjiä.” On tärkeää, että lomaillakin voi ja asiakkaasta huolehditaan silloin hyvin. Janna tykkää itse vapaa-ajallaan käydä teatterissa ja matkustella.

”Olen kyllä erittäin tyytyväinen. Joskus ajattelen miksi en aloittanut jo aikaisemmin!” Janna sanoo.

Jannan asiakaskohteet sijaitsevat lähinnä Tampereen keskustan alueella ja liikkuminen onkin kätevintä jalan. Välillä pidemmillä matkoilla voi hyödyntää julkista liikennettä: ”Aloitin kyllä omalla autolla, mutta huomasin kaikkien bussipysäkkien olevan aivan vieressä. Se on paljon mukavampi ja helpompi tapa päästä töihin kohteisiin”, Janna kertoo.

Osa Jannan asiakkaista ovat olleet mukana alusta asti. Ylläpitosiivouksen lisäksi Janna tekee asiakkailleen tarpeen mukaan peruspuhdistuksia, kuten lattioiden pesuja ja vahauksia tai ikkunoiden pesuja. Lisäpalveluna Janna huolehtii asiakkaiden puolesta esimerkiksi kahvi- tai saniteettitarvikkeista. Tavoite on helpottaa asiakkaiden arkea monipuolisesti. ”Voisin vaihtaa jopa lamppuja, mutta sellaista ei ole vielä pyydetty”, Janna sanoo.

Yritystoiminnan kasvu

Huomenta-ketju on mahdollistanut myös yritystoiminnan kasvattamisen ja työntekijöiden palkkaamisen. Aikaisempaa kokemusta työntekijöiden palkkaamisesta tai esimiehenä toimimisesta Jannalla ei ollut, mutta ketjun tuella kaikki on sujunut hienosti. Työntekijät ovat hyvin pidettyjä myös asiakkaiden keskuudessa.

”Työntekijöiden palkkaaminen meni aika luonnollisesti, kun kohteita tuli tarpeeksi. Työntekijäni olivat minulle tuttuja ennestään, kävimme saman siivouskurssin. Oli helppo palkata henkilöitä, joihin luotan.”

Uuden siivouskohteen alkaessa Janna itse perehdyttää työntekijänsä: ”He ovat kokeneita siivoojia, mutta jokaisessa paikassa on silti erityispiirteensä.”

Huomenta-yrittäjyys motivoi eteenpäin

Yrittäjyys motivoi Jannaa edelleen: ”Tykkään vastuusta, toimin itse parhaiten silloin. Tietysti vastuun mukana tulee myös vapauksiakin.”

Janna suosittelisikin Huomenta-ketjua yrittäjähenkisille ihmisille. ”Ehdottomasti, jos nauttii haasteellisesta työympäristöstä. Vaikka perustekeminen on usein rauhallista ja rutinoitunutta, ei silti tylsää ole koskaan!”

 

Kiinnostuitko Huomenta-yrittäjyydestä? Hae mukaan tästä.

Haluaisitko Huomenta-yrittäjän huolehtimaan toimitiloistasi? Jätä tarjouspyyntö tästä.

 

Teksti ja kuvat: Emma Ketopelto