Valokatalyysipinnoite

Puhtautta ilman kemikaaleja – uusi menetelmä desinfioi pintoja valon avulla

Uuden valokatalyysikäsittelyn avulla saadaan itsedesinfioiva pinta nopeasti ja turvallisesti niillekin pinnoille, joiden puhdistaminen voi olla hankalaa perinteisillä menetelmillä.

Pinnoitteen avulla voidaan tuhota bakteerit ja virukset niin pinnoilta kuin ilmasta.

Pinnoite on tehokkaampi vaihtoehto tehostetulle siivoukselle, sillä se huolehtii ympärivuorokautisesta desinfioinnista eliminoiden viruksia ja bakteereja jatkuvasti, myös siivousten välissä. Perinteinen desinfiointi toimii tasan niin kauan, kunnes desinfiointiaine haihtuu pinnalta siivouksen jälkeen.

Testattu ja turvallinen menetelmä on kotimaisen Nanoksi Finlandin kehittämä ja tarjoamme sitä asiakkaillemme Lassila & Tikanojan kautta.

Valokatalyysipinnoite
nanoksi-finland-stills-by-brave-teddy-20

Miten valokatalyysi toimii?

Pinnoite desinfioi itsensä, kun siihen kohdistuu valoa. Sen teho perustuu kemialliseen reaktioon nimeltä valokatalyysi. Valo aktivoi pinnoitteen happiyhdisteet, jotka tuhoavat muun muassa viruksia ja mikrobeja.

Valokatalyysikäsittelyssä pinnoille ruiskutetaan titaanidioksidipinnoitetta, joka valoon reagoidessaan alkaa muodostaa happiradikaaleja.

Prosessissa ei muodostu ihmiselle haitallisia aineita hengitysilmaan.

Titaanidioksidi on ei-allergisoiva yhdiste, jota käytetään muun muassa aurinkovoiteissa sekä väriaineena joissakin elintarvikkeissa.

Pinnoite aktivoituu normaalissa ja myös hyvin hämärässä huonevalossa. Pinnoitteen aktivoitumista on tehostettu lisäämällä siihen hopeaa, joka tehostaa valon sirontaa. Näin valoa saadaan riittävästi myös hämäriin kohtiin kuten pöytien alapinnat.

Pinnoite kestää vuoden käsittelystä

Katalyysipinnoite osallistuu kemialliseen reaktioon valon kanssa, mutta ei ole reaktion alku- tai lopputuote.

Tästä syystä pinnoite ei myöskään kulu tai häviä prosessissa ja kestää pinnoilla 12 kk.  Pinnoite häviää pikkuhiljaa pinnoilta mekaanisen kulutuksen kautta.

Tämän takia on tärkeä pyrkiä uusimaan pinnoite 12 kuukauden välein, että maksimaalinen toimintateho voidaan taata.

Huomenta-siivouspalvelu

Pyydä tarjous valokatalyysipinnoituksesta

Jätä yhteystietosi alle niin ystävällinen asiakaspalvelutiimimme ottaa sinuun pian yhteyttä