10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

muuttosiivous, siivous muutto, suursiivous, yritys muuttaa, yritys muutto, pk-seutu, turku, tampere, ylläpitosiivous

Lue Huomenta-ketjun 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten!

Suurimmalla osalla yrityksistä, joilla on toimitilat käytössä, tulee jossain vaiheessa ajankohtaiseksi muutto, ja toimitilojen päivittäminen ajankohtaisten tarpeiden mukaiseksi. Osalla yrityksistä on tarvetta suurempiin tiloihin, kun taas jotkut yritykset pärjäävät hyvin pienemmällä toimistolla tai jopa kokonaan ilman toimitiloja nykyaikaisen etätyöskentelymallin lisäännyttyä. Kun tällainen tilanne lähenee ja muutto on ajankohtainen, nousee varmasti pinnalle myös kysymys – miten muuttosiivous kuuluu tehdä, ja kuka sen tekee?

Erittelemme tässä artikkelissa 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten. Vinkit perustuvat Huomenta-ketjun siivouskriteereihin ja vastuullisiin siivousmenetelmiin.

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Puhdista ovenkahvojen & valokatkaisijoiden lisäksi myös niiden ympärysalue

Ovenkahvat ja valokatkaisimet ovat oikeita bakteeripesäkkeitä, sillä ne ovat kosketuspintoja ja niitä käsitellään jatkuvasti pitkin päivää. Niissä on usein myös huomaamatonta pinttymää sekä valumajälkiä jotka vasta puhdistamisen jälkeen huomaat, sillä ero ennen ja jälkeen puhdistuksen on niin huomattava. Myös ovissa on usein likaa, erityisesti kahvan ympärysalueella.

Oven pesussa käytä sumutettavaa pesuainetta ja pyyhi lika mielellään kostealla mikrokuituliinalla. Tällä tavoin saat kaikki bakteerit poistettua mahdollisimman tehokkaasti. Pyyhi ovi ylhäältä alaspäin välttääksesi valumajäljet ovessa. Kun olet pyyhkinyt oven kostealla liinalla, pyyhi se uudelleen kuivalla liinalla. Kiinnitä erityisesti huomiota oven kahvan ympärysalueeseen, sillä siinä esiintyy eniten likaa. Pese samalla tavoin oven kahva; suihkuta pesuainetta pesuliinaan, jottei oveen menisi pesuainetta. Kahvan huolellisen puhdistuksen jälkeen pyyhi se vielä kuivalla liinalla.

Valonkatkaisimia puhdistaessa pätee samat säännöt; pese ensin katkaisijat märällä liinalla, jonka jälkeen puhdista sen ympärysalue. Kuivaa katkaisija ja sen ympärysalue kuivalla liinalla, mikäli se on tarpeen.

Yrityssiivous Toimistosiivous tampere toimitilasiivous siivouspalvelu siivouspalvelut toimistosiivous Pk-seutu toimistosiivous päkaupunkiseutu toimistosiivous Tampere toimistosiivous Turku muuttosiivous, siivous muuttoon, siivous muutto, 10 vikkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Seinien pesu tehdään ylhäältä alaspäin

Seiniä pestessä on tärkeää muistaa tämä – laattaseinien ja maalipintaisten seinien pesu onnistuu kostealla puhdistusliinalla, kun taas tapettien, karkeapintaisten seinien ja sellaisten seinien, josta irtoaa maalia pyyhkiessä, pesu tulee tehdä kuivalla liinalla.

Mikäli peset seiniä kostealla liinalla, tee se kuten ovien pesu, eli ylhäältä alaspäin välttääksesi valumajäljet. Mikäli toimitilojesi seinät ovat lasipintaisia, lue alempaa ohjeet niiden pesuun!

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

WC:n ja märkätilojen pesu lattiasta kattoon

Muuttosiivous pitää sisällään tietysti myös märkätilojen pesun, eli WC ja suihkutilat. Nämä tilat on tärkeätä pestä kunnolla ja niin sanotusti ”lattiasta kattoon”, sillä niissä on kaikista eniten epäpuhtauksia. WC:n puhdistuksessa on tärkeintä puhdistaa kahvat, ovet ja peilit, sekä lavuaari ja WC-pönttö. Suihkutiloissa on tärkeää pestä suihkun tapit. Katkaisijoiden ja kahvojen pesu tehdään yllä mainitun ovenkahvojen puhdistusohjeen mukaisesti, ja lavuaarin pesu tehdään harjalla. Pöntön pesu tehdään sille tarkoitetulla vessaharjalla. Pesuaineena kannattaa käyttää pesutiloihin tarkoitettua pesuainetta – WC-istuimen pesuun käytä kuitenkin siihen tarkoitettua pesuainetta, jotta se puhdistuu varmasti kunnolla.

Kun kaikki märkätilojen muut pinnat on pesty, pese märkätilojen laattapinnat siihen tarkoitetulla pesusienellä ja -aineella. Mikäli laattoihin on kertynyt kalkkia, voit käyttää laattapintoihin tarkoitettua kalkinpoistoainetta pesun yhteydessä.

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille

Yrityssiivous Toimistosiivous tampere toimitilasiivous siivouspalvelu siivouspalvelut toimistosiivous Pk-seutu toimistosiivous päkaupunkiseutu toimistosiivous Tampere toimistosiivous Turku muuttosiivous, siivous muuttoon, siivous muutto

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Tilaa Huomenta- ketjun muuttosiivous yrityksellesi

Huomenta-ketju tekee muuttosiivoukset niin pienille kuin suurille yrityksille, ja jatkamme siivouspalveluita myös uusissa toimitiloissasi. Lue lisää Huomenta-ketjun muuttosiivous -palvelusta, tai pyydä suoraan tarjous! Vastaamme kysymyksiisi mielellämme.

Ikkunoiden lisäksi pese myös muutkin lasipinnat

Yrityksen muuttosiivous tuo tullessaan myös kaikkien suosikin – ikkunoiden pesun. Tämä on usein iso urakka, sillä monessa toimitilassa on usein paljon suuria ikkunoita. Ikkunoiden pesu jääkin monesti taka-alalle oman liiketoiminnan pyöriessä täyttä häkää, ja siksi viimeistään muuttoa tehdessä olisi äärimmäisen tärkeää pestä ikkunat huolellisesti. Ikkunoiden lisäksi monessa toimitilassa on paljon lasipintoja, kuten lasiseiniä tai peilejä. Lasipintoja pätee samat siivousvinkit kuin ikkunoita, sillä niiden puhdistusmenetelmät ovat samanlaisia.

Ikkunoita pestessä on hyvä muistaa, että paras aika tehdä se on loppukeväästä tai alkusyksystä. Mikäli tämä on muuttosi kannalta mahdollista, ajoita pesu jommallekummalle ajankohdalle! Kannattaa myös tehdä ikkunan pesu vasta sitten, kun kaikki kalusteet on siirretty pois toimitiloista.

Ikkuna- ja lasipintoja pestessä muista oikean pesuaineen käyttö. Vääränlainen pesuaine voi jättää raitoja lasiseen pintaan, mikä ei näytä hyvältä. Huomenta-ketjun suosittelema pesuaineseos on sekoittaa vettä, astianpesuainetta ja etikkaa keskenään. Etikkaa riittää ämpäriä kohden ruokalusikallinen ja astianpesuainetta vain loraus. Näin sekoitus tekee ikkunoista kirkkaat, mutta ei vaahtoa liikaa. Pese lasipinnat märällä, pesuaineessa liuotetulla ja pyyhekuivaksi rutistetulla liinalla, minkä jälkeen kuivaa ikkuna lastalla pysty- tai vaakasuuntaisesti. Pyyhi ikkunanpielet ja -nurkat lopuksi kuivalla liinalla. Lue lisätietoa ikkunan pesusta artikkelistamme!

Ikkuna- ja lasipintoja pestessä muista myös se, että mitä pidempi aika edellisestä pesusta on, sitä sitkeämmin lika pysyy pinnassa. Mikäli et ehdi itse toteuttaa tätä, Huomenta-ketjun siivoojayrittäjät tekevät mielellään ja ammattitaitoisella työn jäljellä sen puolestasi. Lue lisää palvelusta ja pyydä tarjous!

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille

Puhdista kodinkoneet & sulata ja pese tilojen kylmälaitteet

Ikkunoiden tapaan myös kodinkoneiden ja kylmälaitteiden pesu ovat usein epäsäännöllisiä toimenpiteitä. Onkin tärkeää, että kun muuttosiivous on ajankohtainen, kodinkoneet puhdistetaan huolellisesti sekä kylmälaitteet sulatetaan ja pestään. Tämä myös parantaa laitteiden toimivuutta tulevaa tiloihin muuttavaa tahoa ajatellen.

Kylmälaitteiden pesulle ideaali ajankohta olisi talvella, mutta mikäli muuttosi on kesäaikaan, varaa elintarvikkeillesi jokin kylmä säilytyspaikka, jotteivat ne menisi pilalle. Muista myös suojata lattia – erityisesti pakastinta sulattaessasi. Sulatusvaiheessa poista huurre kylmälaitteista ja kuivaa ne. Riippuen vuokranantajasta tai tulevasta asukkaasta kylmälaitteet joko laitetaan takaisin päälle tai ei.

Kodinkoneiden, kuten uunin ja mikron puhdistus käy helposti mihin vuodeenaikaan tahansa, ja niiden puhdistukseen paras aine on mäntysuopa, joka poistaa kiinni palaneen lian helposti. Lue tarkemmat ohjeet uunin puhdistukseen artikkelistamme!

Yrityssiivous ylläpitosiivous Toimistosiivous tampere toimitilasiivous siivouspalvelu siivouspalvelut toimistosiivous Pk-seutu toimistosiivous päkaupunkiseutu toimistosiivous Tampere toimistosiivous Turku muuttosiivous siivous muuttoon siivous muutto ikkunan pesu, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille

Muista pyyhkiä pölyt huolellisesti

Pölyjen pyyhkiminen on myös tärkeää muistaa tehdä sitten, kun kalusteet on siirretty pois tilasta, Pölyt pyyhitään erityisesti kiinteiden kalusteiden pinnoilta sekä ikkunanlaudoilta. Myös yläpölyjen puhdistus on hyvä tehdä, mikäli toimitiloissa on esimerkiksi kiinteitä valaisimia, hyllyjä tai kaapistoja. Voit lukea yläpölyjen puhdistuksesta lisää artikkelistamme täältä!

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille

Muuton yhteydessä kannattaa puhdistaa ilmastointikanavat

Ilmanvaihdon tulo- ja poistoventtiilit kannatta puhdistaa muuton yhteydessä, sillä niihin on varmasti ehtinyt kertyä paljon likaa. Kun ne on puhdistettu, imuroi tarvittaessa ja pyyhi puhtaaksi. Venttiilien ympärysalue kannattaa myös puhdistaa liinalla, sillä siinä on monesti kertynyttä pölyä. Huomioi, että karkeapintainen katto puhdistetaan kuivalla liinalla, mutta tasainen, kuten esimerkiksi paneloitu katto voidaan pyyhkiä kostealla liinalla.

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille

Lopuksi pese & vahaa lattiat

Kun kaikki muu on tehty, pese lopuksi tilojen lattiat. Toimitiloissa yleisesti kävellään kengät jalassa, ja siksi lattialle kertyy paljon hiekkaa ja muuta likaa. Kun lattiat pestään, siitä poistetaan kaikki epäpuhtaudet tehokkaasti.

Tavallinen lattia pestään sille tarkoitetulla pesuaineella ja mopilla. Mikäli toimitiloissa on kokolattiamatto, sitä varten suosittelemme tekstiilipesua. Tämä tehdään tekstiilipesurilla, joka toimii vesihöyryn avulla.

Yrityssiivous ylläpitosiivous Toimistosiivous tampere toimitilasiivous siivouspalvelu siivouspalvelut toimistosiivous Pk-seutu toimistosiivous päkaupunkiseutu toimistosiivous Tampere toimistosiivous Turku muuttosiivous siivous muuttoon siivous muutto ikkunan pesu, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Extra-vinkki

Yksi asia, mitä tulee muistaa muuttosiivouksen lisäksi myös muissa siivouksissa, että käytät varmasti laadukkaita välineitä ja puhdistusaineita! On iso ero sillä, minkälaisen jäljen jättää ”suunnilleen oikea” pesuaine kuin ”juuri oikea” pesuaine. Toinen, mitä on äärimmäisen tärkeää muistaa, on tehdä muuttosiivouksen vaiheet oikeassa järjestyksessä ja kunnollisesti.

Mikäli viimeisin vinkki tuottaa ongelmia, Huomenta-yrittäjämme auttavat mielellään yritystäsi muuttosiivouksen kanssa. Siivousyrittäjämme ovat ammattilaisia, ja pitävät huolen laadukkaasta siivousjäljestä sekä siitä, että voit itse keskittyä sinulle tärkeämpiin asioihin kiireisen muuttorumban aikana. Voit kysyä palvelusta lisää tai pyytää siitä suoraan tarjouksen – vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

Tutustu Huomenta-ketjuun myös sosiaalisessa mediassa!

Huomenta-ketju on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa ja Facebookissa ja LinkedInissä. Käy kurkkaamassa, ja ota meihin halutessasi yhteyttä!

Samankaltaisia julkaisuja