Ikkunoiden pesu – Onnistunut lopputulos näillä vinkeillä

toimistosiivous, toimitilasiivous, lasipinnat ikkunan pesu Yrityssiivous Toimistosiivous toimitilasiivous muuttosiivous yrityksille Franchising yritys franchising -yrittäjä siivous yrityksille siivooja yrittäjä porrassiivous Ylläpitosiivous ikkunan pesu lattian pesu Suursiivous tekstiilien pesu Mattojen pesu Valokatalyysipinnoitus toimitilasiivous pk-seutu toimitilasiivous turku toimitilasiivous tampere toimitilasiivous lahti franchising yritys pk-seutu franchising yritys turku franchising yritys tampere franchising yritys lahti
Ikkunan pesu | Lasipintojen pesu | Ikkunan puhdistus | Ikkunan pesuohjeet

Valon ja auringonpaisteen lisääntyessä moni kaipaa kirkasta näkymää ulos ja huomaa ikkunanpesun olevan tarpeen. Likaiset ja valoa läpäisemättömät ikkunat tekevät huoneesta pimeän. Puhtaat ikkunat lisäävät tilojen viihtyisyyttä, kun auringon valo pääsee kirkastamaan huoneet. 

On siis aika pestä pinttyneet ikkunat kirkkaiksi!  

Paras aika ajoittaa ikkunanpesu on loppukeväästä tai alkusyksystä, kun ei ole pakkasta eikä liian lämmintä. Pakkanen saattaa jäädyttää pesuveden pintaan, joka tekee pesemisestä hankalaa. Lämpimällä säällä lasin pinta voi kuivua liian nopeasti, jolloin pintaan jää herkästi raitoja.  

Optimaalisesti ikkunoiden pesu olisi syytä tehdä kahesti vuodessa keväisin ja syksyisin. Keväisin poistetaan lika ja syksyllä kevään ja kesän aikana kertyneet siitepölyt. Tarpeeseen vaikuttaa myös alue, jossa tila sijaitsee. Vilkas liikenne aiheuttaa runsaasti katupölyä, joka tarttuu huomaamattomasti ikkunoihin. Jos ikkunoita ei pestä säännöllisesti, on pinttyneen lian puhdistaminen hankalampaa ja aikaa vievempää.  

Yle Uutisten kyselyn mukaan ikkunoiden peseminen on suomalaisten inhotuin kotityö. Kodin lisäksi toimistojen ikkunoiden puhdistus on vähintäänkin yhtä hankalaa ilman ammattitaitoa ja oikeita välineitä. 

ikkunan pesu, ikkunan puhdistus, lasipintojen pesu, ikkunan pesuohjeet

Jos päädyt pesemään ikkunoita itse, tässä viisi vinkkiä onnistuneeseen ikkunanpesuun 

Ikkunan pesun vinkit:


1.  Suojaa lattia ja siirrä tavarat pois tieltä  
Tyhjennä ikkunalauta esineistä ja siirrä ikkunoiden edessä olevat huonekalut sivuun, jotta niiden päälle ei roisku pesuvettä. Suojaa myös lattia, patteri ja ikkunalauta esimerkiksi pyyhkeellä.  

2.  Muista puhdistaa myös karmit  
Ikkunoiden pesu on helppoa aloittaa ikkunan karmeista. Imuroi tai pyyhi pöly ja lika karmeista, näin niiden lika ei sotke ikkunaa pestessäsi sitä.   

3. Sälekaihtimien puhdistus
Imuroi suljetut sälekaihtimet pienellä teholla molemmilta puolilta pölysuuttimella tai pyyhi ne huolellisesti kuivalla tai nihkeällä mikrokuitupyyhkeellä.  

4. Pese ikkunat (käytä myös tarvittaessa etikkaa)
Jos ikkunanpuhdistusaineesi ei ole valmista liuosta, muista huomioida annosteluohjeet. Puhdistusaineen yliannostelu ei nosta puhdistustehoa vaan joudut tekemään ylimääräistä työtä ja huuhtelemaan ikkunan pesun jälkeen. Kostuta ikkuna ja suorita varsinainen pesu ikkunanpesimellä.  

Klassinen kikka ikkunanpesussa on hyödyntää etikkaa. Sekoita siis vettä, astianpesuainetta ja etikkaa keskenään. Etikkaa riittää ämpäriä kohden ruokalusikallinen ja astianpesuainetta vain loraus. Näin sekoitus tekee ikkunoista kirkkaat, mutta ei vaahtoa liikaa.

Vedä kuivaimella tasaisia yhdensuuntaisia vaaka- tai pystyvetoja. Kuivaa kuivain pyyhkeeseen jokaisen vedon jälkeen, jotta jälkiä jää vähemmän. Aloita uusi veto hiukan edellisen vedon päältä. Älä paina kuivainta ikkunaa vasten liian lujaa ja ole nopea, jottei ikkuna ehdi kuivua. Kuivaa lopuksi pyyhkeellä nurkat ja reunat sekä ikkunalauta. Muista sulkea ikkunat kunnolla.  

5.  Muista turvallisuus  ikkunanpesussa
Viimeisin, mutta ei todellakaan vähäisin vinkkimme on huomioida kaikessa tekemisessä turvallisuus. Ikkunoiden pesemiseen liittyy useita riskejä ja tunnetusti kotona sattuu eniten tapaturmia. Saranat eivät jaksa kannatella isoja ikkunoita ja ikkuna kannattaakin tukea pesun ajaksi. Korkealla olevia ikkunoita pestessä kannattaa suosia pitkävartisia välineitä ennemmin kuin korkealle kiipeilyä. 

Kerrostaloissa ikkunoita pestessä uloimman ikkunan avaaminen on myös aina turvallisuusriski, eikä ikkunasta tule kurotella ulos esimerkiksi ulkokarmien pesua varten. Muista huomioida myös kevään tuoksuja mielellään nuuskivat lemmikit ikkunanpesun aikana.  

Yrityssiivous Toimistosiivous tampere toimitilasiivous siivouspalvelu siivouspalvelut toimistosiivous Pk-seutu toimistosiivous päkaupunkiseutu toimistosiivous Tampere toimistosiivous Turku muuttosiivous, siivous muuttoon, siivous muutto

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Tilaa Huomenta- ketjun ikkunan pesupalvelu yrityksellesi!

Huomenta-ketju tekee ikkunan pesut niin pienille kuin suurille yrityksille, ja jatkamme siivouspalveluita myös uusissa toimitiloissasi. Lue lisää Huomenta-ketjun ikkunan pesupalvelusta, tai pyydä suoraan tarjous! Vastaamme kysymyksiisi mielellämme.

Tutustu Huomenta-ketjuun myös sosiaalisessa mediassa!

Huomenta-ketju on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa ja Facebookissa ja LinkedInissä. Käy kurkkaamassa, ja ota meihin halutessasi yhteyttä!

Samankaltaisia julkaisuja