Valokatalyysipinnoite desinfioi pintoja valon avulla

Uuden valokatalyysipinnoitteen avulla saadaan itsedesinfioiva pinta nopeasti ja turvallisesti niillekin pinnoille, joiden puhdistaminen voi olla hankalaa perinteisillä menetelmillä. Pinnoitteen avulla voidaan tuhota bakteerit ja virukset niin pinnoilta kuin ilmasta. Testattu ja turvallinen menetelmä on kotimaisen Nanoksin kehittämä.

Miten valokatalyysipinnoite toimii?

Pinnoite desinfioi itsensä, kun siihen kohdistuu valoa. Sen teho perustuu kemialliseen reaktioon nimeltä valokatalyysi. Valo aktivoi pinnoitteen happiyhdisteet, jotka tuhoavat muun muassa viruksia ja mikrobeja. Valokatalyysikäsittelyssä pinnoille ruiskutetaan titaanidioksidipinnoitetta, joka valoon reagoidessaan alkaa muodostaa happiradikaaleja.

Prosessissa ei muodostu ihmiselle haitallisia aineita hengitysilmaan. Titaanidioksidi on ei-allergisoiva yhdiste, jota käytetään muun muassa aurinkovoiteissa sekä väriaineena joissakin elintarvikkeissa. Pinnoite aktivoituu normaalissa ja myös hyvin hämärässä huonevalossa. Pinnoitteen aktivoitumista on tehostettu lisäämällä siihen hopeaa, joka tehostaa valon sirontaa. Näin valoa saadaan riittävästi myös hämäriin kohtiin kuten pöytien alapinnat.

Pinnoite kestää vuoden käsittelystä

Valokatalyysipinnoite osallistuu kemialliseen reaktioon valon kanssa, mutta ei ole reaktion alku- tai lopputuote. Tästä syystä pinnoite ei myöskään kulu tai häviä prosessissa ja kestää pinnoilla 12 kk. Pinnoite häviää pikkuhiljaa pinnoilta mekaanisen kulutuksen kautta. Tämän takia on tärkeä pyrkiä uusimaan pinnoite 12 kuukauden välein, että maksimaalinen toimintateho voidaan taata.

valokatalyysipinnoite, valokatalyysi, desifiointi, desifiointipalvelu

Vähentää kemikaalien tarvetta

Pitkän toimintatehonsa ansiosta, valokatalyysimenetelmän avulla voidaan vähentää tehostetun siivouksen tarvetta, ja näin vähentää siivouksessa ja tiloissa käytettävien kemikaalien tarvetta. Vuoden aikana pinnoitteelle ei tarvitse tehdä mitään, eikä siitä synny käyttökustannuksia. Ainoastaan pitää huolehtia siitä, että tiloihin tehdään normaaleja ylläpitosiivouksia, jotta lika ei estä pinnoitetta toimimasta valon puutteen vuoksi.

Tilat, joissa on paljon liikennettä

Pinnoitteen etuna tehostettuun siivoukseen on, että pinnoite tuhoaa bakteerit välittömästi, kun siivouksessa vasta siivouskerran aikana. Tästä syystä pinnoite on erittäin suositeltava paikkoihin, joissa liikkuu paljon ihmisiä, kuten yhteiskäyttötilat ja kokoushuoneet. Pintojen materiaalit eivät vaikuta valokatalyysimenetelmän tehoon ja on näin kaikkialle sopiva. Valokatalyysimenetelmä ei tuhoa pintoja ja on turvallinen vaihtoehto kalusteille ja materiaaleille. Pinnoite on huomaamaton eikä haittaa normaalia työskentelyä millään tavalla. Hiljattain tehty Ylen artikkeli kertoo, kuinka valokatalyysipinnoitetta on hyödynnetty ulkomailla!

Yrityssiivous Toimistosiivous tampere toimitilasiivous siivouspalvelu siivouspalvelut toimistosiivous Pk-seutu toimistosiivous päkaupunkiseutu toimistosiivous Tampere toimistosiivous Turku muuttosiivous, siivous muuttoon, siivous muutto

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Tilaa Huomenta- ketjun desifiointipalvelu yrityksellesi!

Huomenta-ketju tekee desifiointipalvelut niin pienille kuin suurille yrityksille, ja jatkamme siivouspalveluita myös uusissa toimitiloissasi. Lue lisää Huomenta-ketjun siivouspalvelusta, tai pyydä suoraan tarjous! Vastaamme kysymyksiisi mielellämme.

Tutustu Huomenta-ketjuun myös sosiaalisessa mediassa!

Huomenta-ketju on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa ja Facebookissa ja LinkedInissä. Käy kurkkaamassa, ja ota meihin halutessasi yhteyttä!

Samankaltaisia julkaisuja