Sisäilman laatu paremmaksi huomioimalla yläpölyt

Sisäilman laadulla voidaan vaikuttaa vahvasti työhyvinvointiin ja terveyteen. Epäpuhdas sisäilma on vaikeasti havaittavissa, sillä siitä johtuvat oireet eivät ilmene heti eikä niitä välttämättä osata yhdistää huonoon sisäilmaan. Työpaikalla vietetään suuri osa päivästä, jolloin pidemmällä aikavälillä pienetkin epäpuhtaudet voivat vaikuttaa omaan hyvinvointiin suuresti.  

Sisäilman laatu on tärkeä tekijä työhyvinvoinnissa

Allergia- ja Astmaliiton allergianeuvoja Anne Vuorenmaa (Martat.fi) kertoo, että ihminen voi olla allerginen huonepölyn sisältämille erilaisille proteiineille, ei varsinaisesti itse pölylle. Enimmäkseen oireet ovat ärsytysoireita, mutta esimerkiksi eläinallerginen voi saada allergisia oireita. Ärsytys- ja allergiaoireet ovat hyvin samankaltaisia, tyypillisesti nenän tukkoisuutta ja nuhaoireita, mutta joillekin saattaa tulla myös astmaattisia oireita. 

yläpölyt, yläpölyjen puhdistus

Yläpölyt pitäisi puhdistaa jopa 2kk välein

Vaikka nykyään siivoaminen on hyvällä tasolla näkyvillä olevilta paikoilta, pölyjen puhdistusta tehdään vielä liian harvoin. Yläpölyllä tarkoitetaan tilojen yläosiin, kuten valaisimien, hyllyjen ja ilmastointikanavien päälle kertyvää pölyä. Rakennusinsinööri, FM Esko Korhosen (Yle, 2011) tutkimuksen mukaan yläpölyt on syytä puhdistaa jopa 2kk välein. Pöly alkaa laskeutumaan pikkuhiljaa alemmille tasoille ja aikaa myöten sinne kertyy mikrobeita ja kuituja, joilla saattaa olla vaikutusta työntekijän viihtyvyyteen ja pahimmillaan aiheuttaa oireita.  

Jos yläpölyjä ei puhdisteta, kasvaa ylläpitosiivouksen tarve. Pölyjen siivouksella voidaan näin säästää kustannuksia ja investoida terveyteen. Huomenta-yrittäjämme puhdistavat yläpölyjä ammattitaidolla jokaisesta kohteesta niin toimistoista, myymälöistä, tuotantotiloista kuin muistakin liiketiloista. 

Yrityssiivous Toimistosiivous tampere toimitilasiivous siivouspalvelu siivouspalvelut toimistosiivous Pk-seutu toimistosiivous päkaupunkiseutu toimistosiivous Tampere toimistosiivous Turku muuttosiivous, siivous muuttoon, siivous muutto

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Tilaa Huomenta- ketjun siivouspalvelu yrityksellesi!

Huomenta-ketju tekee yläpölyjen puhdistukset osana peruspesupalveluita. Lue lisää Huomenta-ketjun siivouspalvelusta, tai pyydä suoraan tarjous! Vastaamme kysymyksiisi mielellämme.

Tutustu Huomenta-ketjuun myös sosiaalisessa mediassa!

Huomenta-ketju on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa ja Facebookissa ja LinkedInissä. Käy kurkkaamassa, ja ota meihin halutessasi yhteyttä!

Samankaltaisia julkaisuja