5 vinkkiä turvalliseen paluuseen työpaikalle

Monet yritykset ovat ilmoittaneet järjestävänsä työntekijöiden paluun toimistolle vaiheittain, jotta riittävistä turvaväleistä ja työntekijöiden turvallisuudesta pystytään huolehtimaan. Huomion kiinnittäminen oikeisiin asioihin voi ehkäistä viruksen leviämistä ja, täten voidaan säästää turhista sairauskustannuksista, jotka voitaisiin välttää.

Alta löydät siivousammattilaisten viisi vinkkiä, nappaa ne talteen syksyä varten.

1. Pese (vieläkin) kädet

Vaikka käsidesiä on saatavilla, niin pese kädet huolellisesti saippualla.

​Pese kätesi aina:

  • kun saavut työpaikalle
  • ennen ruokailua
  • wc-käynnin jälkeen
  • niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen

Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Käsienpesuohje »

2. Puhdista työvälineet

Vaikka me mielellämme huolehdimme toimiston siivouksesta niin huolehdithan itsekin työvälineiden puhdistuksesta?

Puhelin on hyvä puhdistaa siinä missä muutkin pinnat, joihin tulee koskettua. Voit pyyhkiä siivousliinoilla oman puhelimesi ja näppäimistön säännöllisin väliajoin. ​Pidä työtilat, kuten työpöytäsi helposti siivottavina.​

3. Porrasta työntekijöiden taukoja

Työpaikkojen on myös hyvä miettiä porrastuksia eri työntekijäryhmien välillä, sillä jos yhdessä ryhmässä todetaan altistuminen, niin jokainen työntekijä ei ole karanteenissa.

Sosiaalinen saa ja pitää olla, mutta muistetaan turvavälit ja maskien käyttö erityisesti tiloissa, joissa on paljon ihmisiä kerralla.

4. Yhdistä työmatka ja hyötyliikunta

Varsinkin kesäisin ja syksyisin työmatkan taittaminen pyöräillen tai kävellen on oivallinen tapa lisätä aktiivisuutta arkeen sekä välttää ruuhkaisia julkisia kulkuvälineitä.

Liiku siis työmatka kävellen, polkupyörällä tai omalla autolla, jos vain mahdollista. Saat virkeän mielen kaupan päälle.

5. Tehosta toimistosiivousta

Syksyllä influenssakauden aikana, sekä erityisesti juuri nyt koronaviruksen keskellä, olisi tärkeää tehostaa työpaikkojen siivousta.

Tehostetun siivouksen aikana tulisi keskittyä erityisesti niihin pintoihin, jotka ovat alttiina kosketuksille, sillä virukset leviävät pisaratartunnan lisäksi kosketuspinnoilta. Tärkeitä kosketuskohtia ovat esimerkiksi toimitilojen ovenkahvat, tuolien selkä- ja käsinojat, valokatkaisijat, vesihanat ja pöytäpinnat.

Koronavirus on myös tuonut uutta teknologiaa, kuten valokatalyysipinnoitteen jokaisen yrityksen saataville.  Valokatalyysikäsittelyn avulla saadaan itsedesinfioiva pinta nopeasti ja turvallisesti niillekin pinnoille, joiden puhdistaminen voi olla hankalaa perinteisillä menetelmillä.

Mahdollistamme yrityksellesi turvallisen paluun takaisin toimistolle toimistosiivouksen muodossa.

Huomenta-ketjun siivouspalveluilla paluu toimistolle on mahdollista toteuttaa turvallisella tavalla. Jätä yhteystietosi niin jutellaan lisää.

Samankaltaisia julkaisuja