5 vinkkiä turvalliseen paluuseen työpaikalle

Monet yritykset ovat ilmoittaneet järjestävänsä työntekijöiden paluun toimistolle vaiheittain, jotta riittävistä turvaväleistä ja työntekijöiden turvallisuudesta pystytään huolehtimaan. Huomion kiinnittäminen oikeisiin asioihin voi ehkäistä viruksen leviämistä ja, täten voidaan säästää vältettävissä olevista sairauskustannuksista.

Alta löydät siivousammattilaisten viisi vinkkiä, nappaa ne talteen syksyä varten.

1. Pese (vieläkin) kädet

Käsienpesu on paras mahdollinen keino välttää bakteerien ja virusten kulkeminen työtiloissa. Tämä on halvin, helpoin ja tärkein tapa estää leviäminen. Ohjeiden mukaan käsiä pitäisi pestä joka kerralla vähintään 20-30 sekunttia, jotta pystyt levittämään pesuainetta kaikille käden pinnoille.

Jos käytät käsidesiä niin varmista, että sen alkoholipitoisuus on yli 60 prosenttia. Käsidesitornit ovat kätevä tapa saada ihmiset automaattisesti pesemään käsiä, kun käsidesitornit sijoitetaan vilkkaille kohdille.

​Pese kätesi aina:

  • kun saavut työpaikalle
  • ennen ruokailua
  • wc-käynnin jälkeen
  • niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen

Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Käsienpesuohje »

2. Puhdista työvälineet

Vaikka me mielellämme huolehdimme toimiston siivouksesta niin huolehdithan itsekin työvälineiden puhdistuksesta?

Erilaisiin kosketuspintoihin on hyvä kiinnittää huomiota, sillä liian harvoin tulee puhdistettua esimerkiksi oma näppäimistö tai puhelin, vaikka niitä kosketetaan jatkuvasti. Puhelimen, näppäimistön ja muut kosketuspinnat kannattaa puhdistaa siivousliinnoin säännöllisin väliajoin.

​Jotta siivoojat pääsevät puhdistamaan työpöytäsi mahdollisimman tehokkaasti, pidä työtilat, kuten työpöytäsi helposti siivottavina.​ Muista siirtää työpäivän päätteeksi suurimmat rojut pois ja järjestele työpöytääsi hieman. Näin ammattilaisten siivouksesta saa kaiken irti.

3. Porrasta työntekijöiden taukoja

Työpaikkojen on myös hyvä miettiä porrastuksia eri työntekijäryhmien välillä, sillä jos yhdessä ryhmässä todetaan altistuminen, niin jokainen työntekijä ei ole karanteenissa.

Sosiaalinen saa ja pitää olla, mutta muistetaan mahdolliset riskit, joita on vielä olemassa.

4. Yhdistä työmatka ja hyötyliikunta

Varsinkin kesäisin ja syksyisin työmatkan taittaminen pyöräillen tai kävellen on oivallinen tapa lisätä aktiivisuutta arkeen sekä välttää ruuhkaisia julkisia kulkuvälineitä.

Liiku siis työmatka kävellen tai polkupyörällä, jos vain mahdollista. Saat virkeän mielen kaupan päälle.

5. Tehosta toimistosiivousta

Syksyllä influenssakauden aikana, sekä erityisesti juuri nyt koronaviruksen keskellä, olisi tärkeää tehostaa työpaikkojen siivousta.

Tehostetun siivouksen aikana tulisi keskittyä erityisesti niihin pintoihin, jotka ovat alttiina kosketuksille, sillä virukset leviävät pisaratartunnan lisäksi kosketuspinnoilta. Tärkeitä kosketuskohtia ovat esimerkiksi toimitilojen ovenkahvat, tuolien selkä- ja käsinojat, valokatkaisijat, vesihanat ja pöytäpinnat.

Koronavirus on myös tuonut uutta teknologiaa, kuten valokatalyysipinnoitteen jokaisen yrityksen saataville.  Valokatalyysikäsittelyn avulla saadaan itsedesinfioiva pinta nopeasti ja turvallisesti niillekin pinnoille, joiden puhdistaminen voi olla hankalaa perinteisillä menetelmillä.

Mahdollistamme yrityksellesi turvallisen paluun takaisin arkeen.

Huomenta-ketjun siivouspalveluilla paluu toimistolle on mahdollista toteuttaa turvallisella tavalla. Jätä yhteystietosi niin jutellaan lisää.

Samankaltaisia julkaisuja