|

Kuinka pestä sauna ammattimaisesti?

sauna toimitilasiivous, toimitilasiivoukset, Yrityssiivous ylläpitosiivous Toimistosiivous tampere toimistosiivous turku, toimistosiivous pk-seutu, toimitilasiivous siivouspalvelu siivouspalvelut toimistosiivous Pk-seutu toimistosiivous päkaupunkiseutu toimistosiivous Tampere toimistosiivous Turku muuttosiivous siivous muuttoon siivous muutto lattian pesu ikkunan pesu, franchising yritys, franchising yrittäjyys, siivous yrityksille, Turku

Kuinka pestä sauna ammattimaisesti?

Kevät, vappu, juhannus ja muut kesäjuhlat lähestyy – saunan pesuaika on siis kulman takana! Mutta kuinka se onnistuu ammattimaisesti? Lue ohjeet ammattimaiseen saunan puhdistukseen alta, ja saunassasi viihdytään varmasti!

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Saunan pesu on hyvä tehdä säännöllisesti, jotta sauna pysyy puhtaana ja hygieenisenä. Kevät on hyvä aika pestä sauna, kun kevät tuo mukanaan uutta energiaa ja haluat varmistaa, että sauna on valmis käytettäväksi tulevina kuukausina. Tässä on joitakin vinkkejä saunan pesuun huhtikuussa. 

1. Aloita saunan tyhjentämisellä

Ennen kuin aloitat saunan pesun, valmistele tarvittavat välineet ja materiaalit, kuten pesuaineet, pesusienet, pyyhkeet ja roskapussit. Varmista, että sauna on tyhjä – poista kaikki penkit, tyynyt, pyyhkeet ja muut esineet, jotta sinulla on tilaa ja esteetön pääsy saunan kaikkiin osiin. Poista kaikki roskat ja lika saunatiloista ja niiden ympäristöstä.

2. Puhdista saunan penkit

Irrota ensin lauteet, jotta pääset imuroimaan ja pesemään saunatilan mahdollisimman kattavasti. Jokaisessa saunassa lauteiden irrottaminen ei onnistu, mutta älä anna sen haitata. Pyri kuitenkin käymään jokainen lattian pinta imurilla sekä seinät ja katto harjan, pölyhuiskan tai siivousliinan avulla.

Käytä imuria tai kosteaa liinaa poistaaksesi pölyn ja roskat penkeiltä. Voit myös halutessasi desinfioida penkit käyttämällä saunan puhdistusainetta. 

Kastele pesusieni pesuaineessa ja aloita peseminen penkeistä ja seinistä. Kiinnitä erityistä huomiota kosteisiin alueisiin, kuten suihkutiloihin ja lattian lähellä oleviin alueisiin. Puhdista lauteet ja seinät käyttämällä kosteaa liinaa ja saunan puhdistusainetta puhdistaaksesi lauteet ja seinät.

Huuhtele pesusieni puhtaassa vedessä usein pesemisen aikana ja vaihda pesuvesi tarvittaessa. Varmista, että puhdistat kaikki saunan osat, mukaan lukien lattia, kiuas ja kiukaan suojaseinät.  

Kuinka pestä sauna ammattimaisesti?saunan pesu, Yrityssiivous ylläpitosiivous Toimistosiivous tampere toimitilasiivous siivouspalvelu siivouspalvelut, toimistosiivous Pk-seutu, toimistosiivous päkaupunkiseutu, toimistosiivous lahti toimistosiivous Tampere, toimistosiivous Turku

3. Puhdista saunan lattia

Aloita poistamalla kaikki irtolika ja roskat lattialta. Voit käyttää esimerkiksi lattian harjaamiseen tai imuroimiseen soveltuvaa välinettä. Valmista pesuaine, joka sopii saunan lattian pesuun. Vältä voimakkaita kemikaaleja, kuten klooria tai ammoniakkia, sillä ne voivat vahingoittaa saunan pintamateriaaleja.

Levitä pesuaine lattialle ja anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Käytä lattianpesusientä tai -moppia pesemiseen. Aloita lattian peseminen nurkasta ja jatka kohti ovea tai muita poistumispaikkoja. Varmista, että peset myös lattian saumojen ja nurkkien kohdat. Pese lattia huolellisesti ja huuhdo sieni tai moppia säännöllisesti pesun aikana.

Huolellinen saunan lattian pesu pitää saunan puhtaana ja hygienisena. Muista aina noudattaa pesuaineiden ja muiden puhdistusvälineiden valmistajien antamia ohjeita ja varotoimia.

4. Kuivaa saunan osat

Kun saunan lauteiden ja lattian pesu on valmis, huuhtele koko sauna-alue huolellisesti puhtaalla vedellä. Varmista, että kaikki pesuainejäämät on poistettu. Pyyhi lattia kuivaksi pesun jälkeen. Voit käyttää pyyhettä tai mopin kuivainta. Anna lattian kuivua ennen kuin annat kenenkään kävellä sen päällä. Tämä voi kestää muutaman tunnin. Huolehdi myös, että saunatilat ovat hyvin ilmastoituja pesun jälkeen, jotta kosteus ei jää tiloihin. Sauna kannattaa pitää pienellä lämmöllä noin 30 minuutin ajan, jotta saunatilan kuivuminen nopeutuu.

5. Viimeistely

Varmista, että kaikki välineet ja tarvikkeet on siivottu ja laitettu omille paikoilleen.

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Saunan pesu – Muutama lisävinkki mitä kannattaa ottaa huomioon

Saunan pesu on syytä tehdä kerran tai kahdesti vuodessa – riippuen siitä, kuinka kovalla käytöllä sauna on. Mökkisaunalle pesu riittää kerran vuodessa, joko ennen tai jälkeen mökkikauden.

Saunan pesu on tärkeää, sillä sen materiaalit kuluvat nopeammin, jos puhdistamista laiminlyödään pitkään. Lauteissa oleva lika sitoo kosteutta, hidastaa kuivumista ja aiheuttaa puun kestävyyden heikkenemistä.

Näillä muutamalla vinkillä pidät saunan puhtaana ja pääset nauttimaan entistä paremmista löylyistä.

Kiuaskivien kunto on hyvä tarkistaa

Kiuaskivet kuluvat ja rapautuvat saunomisen yhteydessä. Vanhentuneet kivet lohkeilevat helposti yhteen lyötäessä ja kuulostavat pehmeiltä. Kivet kannattaa tarkistaa noin kerran vuodessa, jotta näkee myös alimpien kivien kunnon. Kuluneet kiuaskivet hidastavat kiukaan lämpiämistä ja heikentävät löylyjä.

Lattiakaivon puhdistus

Lattiakaivo kannattaa puhdistaa saunan pesun yhteydessä, jotta kaivo ei pääse kovin likaiseksi. Tukkeutunut lattiakaivo saattaa aiheuttaa huomattavan määrän haittoja kuten hajuhaitat, kasvualustan mikrobeille sekä vesivahinkoja.

Saunatilasta voi pitää huolta muutamalla yksinkertaisella vinkillä

  • Käytä laudeliinoja – laudeliinoja käyttämällä hiki ja muu lika pysähtyy laudeliinoihin, eikä valu lauteille tai lattialle.
  • Käy suihkussa ja huuhtele lika pois ennen saunomista.
  • Jätä sauna päälle vielä hetkeksi saunomisen jälkeen päälle tehostaaksesi kuivumista.

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille

Onko toimitilojen saunan pesu järkevämpää tehdä itse vai ulkoistaa?

Päätös siitä, kannattaako toimitilojen saunan pesu tehdä itse vai ulkoistaa, riippuu monista tekijöistä, kuten saunan koosta, käytön tiheydestä ja yrityksen resursseista.

Jos saunaa käytetään vain harvoin ja se on pieni, sen puhdistaminen saattaa olla helppoa ja nopeaa tehdä itse. Tällöin yrityksen oma henkilökunta voi hoitaa puhdistamisen ilman suuria kustannuksia. Tällöin on kuitenkin tärkeää varmistaa, että henkilökunnalla on tarvittavat taidot ja varusteet saunan turvalliseen ja tehokkaaseen puhdistamiseen.

Jos taas saunaa käytetään usein ja se on suuri, sen puhdistaminen voi olla haastavampaa. Tällöin ulkoistaminen pesupalvelulle voi olla järkevä ratkaisu. Ammattilaissiivoojat käyttävät erikoisvarusteita ja -aineita, joilla saunan puhdistus on tehokasta ja turvallista. Ulkoistamalla pesun yritys voi myös vapauttaa henkilökuntansa aikaa muihin tehtäviin. Ulkoistamalla saunan pesun yrityksen on kuitenkin varmistettava, että pesupalvelu käyttää turvallisia pesuaineita ja -menetelmiä, jotka eivät vahingoita saunan materiaaleja tai altista käyttäjiä terveyshaitoille. Lopullinen päätös kannattaa tehdä ottaen huomioon yrityksen tarpeet, budjetti ja resurssit.

Yrityksen saunan pesupalvelun hinta riippuu monesta tekijästä, kuten saunan koosta, pesutyön vaativuudesta ja pesupalvelun tarjoajan hinnoittelusta. Hinnat voivat vaihdella palveluntarjoajasta riippuen. Yleisesti ottaen yrityksen saunan pesupalvelu voi maksaa muutamasta sadasta eurosta jopa useisiin tuhansiin euroihin vuodessa.

Jos yritykselläsi on tarve saunan pesupalvelulle, voit neuvotella hinnoista Huomenta-yrittäjiemme kanssa. On tärkeää valita luotettava palveluntarjoaja, joka käyttää asianmukaisia pesuaineita ja puhdistusvälineitä saunan pesussa – tätä varten Huomenta-yrittäjämme ovat hyvin koulutettuja siivousalan ammattilaisia.

Yrityssiivous Toimistosiivous tampere toimitilasiivous siivouspalvelu siivouspalvelut toimistosiivous Pk-seutu toimistosiivous päkaupunkiseutu toimistosiivous Tampere toimistosiivous Turku muuttosiivous, siivous muuttoon, siivous muutto

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Tilaa Huomenta- ketjun siivouspalvelu yrityksellesi!

Huomenta-ketju tekee siivoukset niin pienille kuin suurille yrityksille, ja jatkamme siivouspalveluita myös uusissa toimitiloissasi. Lue lisää Huomenta-ketjun siivouspalvelusta, tai pyydä suoraan tarjous! Vastaamme kysymyksiisi mielellämme.

Tutustu Huomenta-ketjuun myös sosiaalisessa mediassa!

Huomenta-ketju on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa ja Facebookissa ja LinkedInissä. Käy kurkkaamassa, ja ota meihin halutessasi yhteyttä!

Samankaltaisia julkaisuja