Vessan pesu ja puhdistus – Lue ammattilaisten vinkit

wc pesu, vessan siivous, wc siivous, wc puhdistus, vessan pesu, vessan puhdistus

Siivousvälineiksi tarvitset vähintään pari siivouspyyhettä, harjan sekä yleis- tai saniteettipesuainetta. Wc-pönttöä varten on tietenkin oma aineensa. Nykyiset lavuaarit ja wc-pöntöt ovat niin kovaa tekoa, että ne kestävät rajumpienkin kemikaalien käytön, jos tila on päässyt sellaiseen kuntoon. Kannattaa kuitenkin ajatella ympäristöä ja valita ympäristöystävällisiä aineita sekä annostella niitä oikea määrä. Yliannostelu ei lisää puhdistusaineen tehoa. Tarkasta oikea annostelu etiketistä, sillä monesti oikea määrä ainetta on yllättävänkin pieni. 

On tärkeää, että ei sekoita siivousvälineitä. Puhtaiden ja likaisten paikkojen siivousvälineet kannattaa pitää erillään, sillä et halua puhdistaa peilejä pyyhkeellä, jolla olet puhdistanut wc-pöntön renkaita. 


Wc-tilojen puhdistuksessa kannattaa aina muistaa hygieeninen ja aseptinen työjärjestys eli siivouksen eteneminen puhtaimmasta likaisimpaan. Aseptisella siivouksen tarkoituksena on lian poistaminen ja lian leviämisen estäminen pinnalta toiseen. Aseptisessa wc:n siivouksessa voi edetä seuraavasti:

Aloita ensin puhtaimpien kohtien siivouksesta eli vessan ovesta ja kahvasta, peilistä ja valonkatkaisijasta. Erilaisten kosketuspintojen pyyhkiminen on tärkeää, jotta wc-tilojen bakteerit eivät pääse leviämään muualle asuntoon 

Etene lavuaarin puhdistukseen. Tässä puhdistuksessa voidaan käyttää samoja liinoja kuin edellisessä vaiheessa. Yksi kikka on hyödyntää harjaa kuten tiskiastiaharjaa. Näin tuloksesta saadaan kiiltävä kuten alla oleva kuva havainnollistaa 

puhdas lavuaari, vessan pesu, wc pesu, wc siivous

Viimeisimpänä kannattaa suorittaa wc pöntön puhdistus. Tässäkin kannattaa hyödyntää aseptista siivousta ja erityisesti muistaa käyttää eri liinaa kuin edellisissä vaiheissa. Wc:n ulkopuolisissa osissa voidaan käyttää tavallista pesuainetta, mutta pöntön kohdalla kannattaa aina suosia siihen tarkoitettua puhdistusainetta.

  1. Aloita ensin puhdistaminen pöntön ulkopuolisista osista etenemällä ylhäältä vetonupista alaspäin.
  2. Siirry tämän jälkeen puhdistamaan kansi ensin ulko- ja sitten sisäpuolelta, ja sen jälkeen sama operaatio renkaalle.
  3. Lopulta puhdista itse pönttö wc-harjalla ja wc-puhdistusaineella. Levitä ainetta kauttaaltaan harjan avulla pöntön pinnoille. Aineen voi myös jättää vaikuttamaan pidemmäksi aikaa, jotta se ”pureutuu” likaan kiinni. 

Jokaisen siivouksen päätteeksi on hyvä uhrata hetki aikaa siivousvälineiden puhdistamiseen, jolloin ne ovat valmiita seuraavaa käyttökertaa varten. Mikrokuituiset siivouspyyhkeet tulee pestä koneessa pesuohjeensa mukaisesti. 

Yrityssiivous Toimistosiivous tampere toimitilasiivous siivouspalvelu siivouspalvelut toimistosiivous Pk-seutu toimistosiivous päkaupunkiseutu toimistosiivous Tampere toimistosiivous Turku muuttosiivous, siivous muuttoon, siivous muutto

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Tilaa Huomenta- ketjun siivouspalvelu yrityksellesi!

Huomenta-ketju tekee wc-siivoukset osana peruspesupalveluita. Lue lisää Huomenta-ketjun siivouspalvelusta, tai pyydä suoraan tarjous! Vastaamme kysymyksiisi mielellämme.

Tutustu Huomenta-ketjuun myös sosiaalisessa mediassa!

Huomenta-ketju on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa ja Facebookissa ja LinkedInissä. Käy kurkkaamassa, ja ota meihin halutessasi yhteyttä!

Samankaltaisia julkaisuja