Pakkassää on parasta aikaa kylmälaitteiden pesulle!

Kylmälaitteiden puhdistus | pakastimen pesu | pakastimen sulatus | jääkaapin pesu

Ulkona paukkuu jälleen rapea pakkanen, joka parin hiihtolenkin tai luistelukeikan jälkeen saattaa innostaa lähinnä kotisohvalla maleksimiseen lämminten vällyjen alla. Kotona tai toimistolla pakkassäillä käytetty aika kannattaa kuitenkin hyödyntää hyvään kotiaskareeseen, kylmälaitteiden pesuun.

Jääkaapin ja pakastimen säännöllinen puhdistus pienentää sähkölaskua, parantaa säilytettävän ruoan makua ja säilyvyyttä sekä vähentää laitteiden surinaa ja pärinää.

Sapuskat siivouksen ajaksi ulos pakkaseen

Kylmälaitteiden puhdistus pakkassäillä on siksi hyvä, että silloin on mahdollisuus säilöä ruokaa ulkona pesun ajan. Pakkasen arvokkaat marjat ja jäätelöt eivät pääse sulamaan, kun ne laitetaan pussissa tai laukussa ulos reippaaseen pakkaseen. Paras astia ruoan väliaikaiseen säilyttämiseen on kylmälaukku, jonka sisällä pakastettu ruoka ei pääse lämpenemään ulkona ollessa vain pari pakkasastetta ja puolestaan jääkaapin ruoka ei pääse tyystin jäätymään kireillä pakkasilla.

Siivouksen ajaksi ulos säilötty ruoka kannattaa laittaa varjoiseen paikkaan ja merkitä lapulla ahneiden naapurien varalta sekä suojata linnuilta, jyrsijöiltä ja muilta nälkäisiltä eläimiltä.

Seitsemän askelta pakastimen ja jääkaapin puhdistukseen

Kun sopiva pakkaspäivä on osunut kohdalle ja päätös kylmälaitteen pesusta tehty, saa pakkasen ja jääkaapin puhtaaksi seuraavia ohjeita noudattaen. Noudatathan aina myös valmistajan omia käyttöohjeita laitteen puhdistuksessa.

  1. Aloita jääkaapin tai pakastimen sulatus kytkemällä virta pois laitteesta ja tyhjentämällä sen sisältö kylmäastiaan, tai ulos pakkaseen. Heitä vanhentuneet ruoat kierrätykseen. Jätä kylmälaitteen ovi auki.
  2. Varmista ettei kylmälaitteesta valuva sulavesi päädy lattialle, ohjaamalla vettä pyyhkeiden avulla ämpäreihin tai muihin astioihin. Älä jätä sulavaa kylmälaitetta kotiin yksin!
  3. Kylmälaitteen, etenkin pakastimen, sulaminen voi kestää tunteja. Tänä aikana tulee tarkkailla, ettei sulamisvettä pääse valumaan lattialle ja tyhjentää astioita joihin vesi valuu. Sulamista ei saa yrittää edesauttaa esimerkiksi sörkkimällä jäätä veitsellä. Terän isku voi puhkaista kylmälaitteen seinän tai muun osan, rikkoen kylmälaitteen pysyvästi.
  4. Jään ja hyhmän sulettua, pese kylmälaite perusteellisesti desinfioivalla pesuaineella. Muista irrottaa myös hyllyt ja lokerot ja pestä myös ne erikseen.
  5. Anna kylmälaitteen kuivua ovi auki pesun jälkeen täysin kuivaksi.
  6. Kytke kylmälaite takaisin päälle, laita ovi kiinni ja odota lämpötilan tippumista. Jääkaapin suosituslämpötila on 2-6, viileäkaapin 10-14 ja pakastimen -18 celsiusastetta.
  7. Kun oikea lämpötila on saavutettu, pakkaa ruoat takaisin kylmälaitteeseen ja nauti siististä pakastimesta tai jääkaapistasi!
Kylmälaitteiden puhdistus, pakastimen pesu, pakastimen sulatus, jääkaapin pesu

Toimiston kylmälaitteiden pesuun kannattaa pyytää apua läheisimmältä Huomenta-yrittäjältä.

Yrityssiivous Toimistosiivous tampere toimitilasiivous siivouspalvelu siivouspalvelut toimistosiivous Pk-seutu toimistosiivous päkaupunkiseutu toimistosiivous Tampere toimistosiivous Turku muuttosiivous, siivous muuttoon, siivous muutto

Muuttosiivous, muutto siivous, siivous muutto, yrityssiivous, toimistosiivous, yritys muutto siivous, siivous yrityksille, 10 vinkkiä yrityksen muuttosiivousta varten

Tilaa kylmälaitteiden puhdistus yrityksellesi!

Huomenta-ketju tekee kylmälaitteiden puhdistukset niin pienille kuin suurille yrityksille, ja jatkamme siivouspalveluita myös uusissa toimitiloissasi. Lue lisää Huomenta-ketjun siivouspalvelusta, tai pyydä suoraan tarjous! Vastaamme kysymyksiisi mielellämme.

Tutustu Huomenta-ketjuun myös sosiaalisessa mediassa!

Huomenta-ketju on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa ja Facebookissa ja LinkedInissä. Käy kurkkaamassa, ja ota meihin halutessasi yhteyttä!

Samankaltaisia julkaisuja