Ketjun kautta helposti yrittäjäksi

”Moni ei koe itseään yrittäjäksi ennen kuin lähtee yrittäjäksi, en minäkään. Työskentelin yhdeksän vuotta huoltomiehenä pienessä yrityksessä. Kuultuani Huomenta-ketjusta kiinnostuin siitä, koska se tuntui helpolta ja varmalta kaiken ollessa valmiiksi mietittynä ja laskettuna. Puolen vuoden jälkeen täytin ketjun vaatimukset ja ryhdyin yrittäjäksi”, kertoo vuonna 2009 Huomenta-yrittäjänä aloittanut Mehmet Cadiroglu.

Cadiroglun mukaan parasta yrittäjyydessä on töiden ja omien menojen aikatauluttaminen itselle sopivaksi. Toimistotöitä joutuu tekemään jonkin verran kotona, mutta se on pientä, koska vapaa-aikaa on paljon enemmän entiseen työhöni verrattuna. Lomaakin voi pitää niin usein kun haluaa, kunhan järjestää tuuraajan. Yrittäjyys tuo myös mahdollisuuden vaikuttaa omiin tuloihin merkittävästi.

”Ketjulta saan kaiken tarvittavan työkaluista lomakkeisiin, myös asiakkaat. Ketju järjestää yrittäjille korkeatasoista teoriaa ja käytäntöä sisältävää koulutusta. Näin olen hankkinut itselleni lisää ammatti- ja tietotaitoa. Huomenta-yrittäjät eivät maksa erikseen koulutuksesta, koska se sisältyy ketjumaksuun. Alkuun hankalaa oli esimerkiksi eri lattiamateriaalien tunnistamisessa, joten kävin koulutuksessa ja sain lisää ammattitaitoa ja itsevarmuutta.”

Cadiroglun mielestä Huomenta yrittäjyys on helppoa ja varmaa.

”Tässä ainoa riski on yrittäjä itse. Muuta riskiä ei ole. Yrittäjä ei ole koskaan yksin, sillä aina saa tarvitsemansa avun ja tuen”, tyytyväinen yrittäjä kertoo.